Erken seçim kararından bir süre sonra sahada çalışmalara başlayan siyasilerin, seçim propagandası için sosyal medyaya adeta ayrı bir mesai ayırması dikkat çekti. Siyasi partiler arasında 'sosyal medya' diliyle gençleri hedef alan animasyon filmlerin ve paylaşımların yarıştığı 2018 seçimlerinde, internetin diğer seçimlerden daha önemli bir mecra haline geldiği gözlemleniyor. Samsunlu siyasiler, attıkları her adımı kişisel sosyal medya hesapları üzerinden takipçileriyle paylaşırken, sosyal medya üzerinden de önemli mesajlar veriyor.

AK PARTİ'DEN ÖNEMLİ MESAJLAR

Sosyal medya hesaplarını en aktif kullanan partilerin başında AK Parti Samsun geliyor. Her milletvekili adayı, il başkanı ve teşkilat üyeleri gün içerisinde onlarca paylaşım gerçekleştiriyor. Samsun'da seçim çalışmalarını yürüten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, kişisel hesabından ziyaret ettiği ilçelerin, mahalle mitinglerinin ve vatandaşların fotoğraflarını her fırsatta paylaşırken, seçmene önemli notlar düşmeyi de ihmal etmiyor. AK Parti Samsun'un genç milletvekili adayı Caner Göktepe ise sosyal medyayı etkin kullanan isimlerden. Göktepe'nin esprili dili dikkat çekerken, bir süre önce teşkilat üyelerinin Göktepe'nin seçim koordinasyon merkezinde koltukta uyuyakalmışken çekilmiş fotoğrafını paylaşması ve devamında yaşanan diyaloglar adeta sosyal medyanın gündemi olmuştu.

CHP TAM KADRO

İlçeleri hem ayrı ayrı hem de milletvekili adayları tam kadro beraber dolaşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun teşkilatı da sosyal paylaşım sitelerini etkin biçimde kullanıyor. Özellikle milletvekili adaylarından Mehmet Özdağ'ın gün sonunda sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği ve gündemi değerlendirdiği yayınlar takipçilerinin ilgisini çekiyor. Gittikleri her mahalleden, canlı yayın yapan ve paylaşım gerçekleştiren CHP'liler seçmenlerine bu yolla ulaşıyorlar.

MHP, İLÇE İLÇE

Seçim çalışmalarına Samsun ve ilçelerinde yoğun tempoyla devam eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun milletvekili adayları da hem sahada hem de sosyal medyada yoğun mesai geçiriyor. MHP Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta sosyal medyayı etkin kullanan isimlerin başında geliyor. Samsun ve ilçelerinde aralıksız ziyaretlerini sürdüren Usta, mutlaka her ziyaretinden fotoğraf paylaşımı gerçekleştiriyor. Usta, dönem dönem kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gündemi de değerlendirerek, seçmene MHP'nin çalışmaları hakkında bilgi veriyor.

KISA SÜREDE TÜM SAMSUN

İYİ Parti Samsun milletvekili adayları da sosyal medyayı büyük ölçüde yoğun kullananlardan. Liste başı Bedri Yaşar, Samsun ve ilçelerinde seçim çalışmalarını yoğun biçimde sürdürürken, diğer milletvekili adayları da çarşı pazar, mahalle mahalle dolaşarak seçmene İYİ Parti'yi anlatıyor. Sahada gördüklerini sosyal medya hesapları üzerinden değerlendiren İYİ Parti'liler, kısa süre önce kurulmuş teşkilatlar olmalarına rağmen Samsun'un tüm ilçelerine ulaşarak etkilerini hissettiriyor.

Zerrin SOMUNCU