Seçim çalışmalarına Bafra ve Alaçam ilçelerinde devam eden CHP Samsun Milletvekili Adayı Neslihan Hancıoğlu, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimi olduğunu söyleyerek, vatandaşlardan mutlaka oylarını kullanmalarını ve oy hırsızlığına karşı sandıklarına sahip çıkmalarını rica etti.

ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN

Seçimin önemine vurgu yapan Hancıoğlu, 'Tüm yetkileri bir kişide toplayan başkanlık sistemi ile kuvvetler ayrılığına inanan, kurumların birbirlerini denetlediği, toplumun tüm kesimlerinin parlamentoda temsil edilmesi gerektiğine inananların seçimi olacak. Bu seçim şehitlerimiz olmasın, analar üzülmesin diyenlerle, çocuklarım milyon dolarlık ihale alsın diyenlerin seçimi olacaktır. Demokrasinin temel kuralı vatandaşların ülke yönetiminde söz sahibi olmalarıdır. Bunun yolu da siyasi tercihlerimiz doğrultusunda oyumuzu kullanmak. Bu nedenle seçim günü mutlaka sandığa giderek, ülkemizin geleceğini ilgilendiren bu seçimde oyumuzu kullanacağız' ifadelerini kullandı.

HER ŞEYİ DİKKATE ALALIM

CHP'li Hancıoğlu, Türkiye'nin 2017 referandumundan itibaren fiili olarak başkanlık rejimi ile yönetildiğini ifade ederek, 'AKP referandumda evet oyu isterken, ekonomide istikrar, güvenliğin tesis edilmesi, istikrar sağlanacağını iddia etmişti. Ancak, fiili olarak başkanlık sistemi ile yönetildiğimiz son bir yılda, dolar 3.25'ten 4.75'e, avro 4'ten 5.6 TL'ye fırladı. Temel gıda maddelerindeki enflasyon son 6 ayda yüzde 30-40'lara çıktı. Güvenlik sağlanacak denmesine rağmen, Allah rahmet eylesin bin şehidimiz oldu. Karadeniz'de deniz kuvvetleri üstünlüğü kaybedildi, haksızlık, hukuksuzluk aldı başını gidiyor. FETÖ'nün, siyasi ayağı ortaya çıkarılmadı, müflis bir ülke durumuna doğru süratle ilerliyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızdan ricam; sandık başında tercih yaparken lütfen son bir yılda geldiğimiz bu noktayı dikkate alalım' şeklinde konuştu.