CHP Samsun Milletvekili ve 27. Dönem Milletvekili Adayı Kemal Zeybek, seçim çalışmalarına devam ediyor. 16 yılda köyden şehre göçün arttığına dikkat çeken Zeybek, iktidarın yanlış şehirleşme politikaları yüzünden de Türkiye'nin betona, insanların ise borca batırıldığını dile getirdi.

BÜYÜYEN EKONOMİ

CHP iktidarında, büyüyen ekonomi oluşturacaklarını söyleyen Zeybek, "Yurttaşlar arasında ayrım yapmadan, ötekileştirmeden kamudan ve hizmetlerinden faydalandıracağız. Aile sigortası kurumu (ASKUR) kuracağız. Her haneye aylık bin lira maaş bağlayacağız. Ülkemizi 16 yıldır yöneten siyasal iktidarın uygulama ve yönetim anlayışı sonucunda, ekonomide kırılganlıklar yaşanırken, toplumun dar gelirli kesimleri sürekli fakirleşiyor. İktidarın, tarım ve hayvancılık politikaları sonucu, çiftçi üretimden, besici hayvan beslemekten vazgeçirildi" şeklinde konuştu.

HAYAT BOYU EĞİTİM

Zeybek, eğitimin hayat boyu sürmesini sağlayacaklarını belirterek, "Herkesi yetenekleri doğrultusunda meslek sahibi yapacağız. Meslek kazandırdığımız yurttaşlarımızın üretime katılmalarını sağlayacağız. Uygulayacağımız tarım ve hayvancılık politikaları ile ekilmeyen alan kalmayacağı gibi meralarımız da hayvanlarla dolacak. Kendi ihtiyacımızdan fazlasını üretip, ihraç edeceğiz" dedi.

Zeybek, Millet İttifakı'nın iktidara gelmesiyle Türkiye'nin rahat bir nefes alacağını söyledi.