Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Haberaks TV'de Onur Nurdemir'in sunumuyla ekrana gelen "Seçim 2018" programına katıldı. Bakan Demircan, seçim çalışmalarından, sağlıkta şiddete kadar önemli açıklamalarda bulundu.

MİLLET İÇİN ŞANS

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta başında gerçekleşen mitingini değerlendiren Bakan Demircan, "Cumhurbaşkanımız, 24 Haziran seçimleri için yoğun bir çalışma içerisinde ve mitinglerini sürdürüyor. Bu çalışmalar içerisinde Samsun'a da özel bir yer ayırdı. O gün yağış beklemiyorduk ama yağışa rağmen güzel bir miting oldu. Burada benim dikkatimi çeken, yağışa rağmen hiç kimsenin yerinden oynamamasıydı. Hiç azalma yaşanmadı. Cumhurbaşkanımızı yolda da çok sayıda insan karşıladı ve kendisi de bundan çok mutlu oldu. Milletimiz Recep Tayyip Erdoğan'ı seviyor, o da milletini seviyor. O milletimiz için bir şans, Türkiye için bir şans" dedi.

ÜLKENİN SAHİBİ MİLLET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginde önemli mesajlar verdiğini belirten Demircan, "Cumhurbaşkanımız birçok mesaj verdi, fakat bunların içerisinde çok önemli bir mesajı vardı. Samsun'un değerli arazi, ovalarından bazılarının betonlaşmasına karşı buraları sit alanı ilan ettiğini, bunu da meydanda bulunan vatandaşlara onaylattığını gördük. Bu çok önemli bir demokrasi mesajıydı. Bu şekilde stratejik bir kararı milletine aldırdı. Bu da bizlere, değişecek sistemin neler getireceğinin güzel bir örneğidir. Sayın Cumhurbaşkınımız, 'demokrasiyi güzel bir şekilde kulanacağız' derken aslında bunu söylemeye çalışıyordu. İşte yaptığının temelinde, milletin bu ülkenin sahibi olduğu yatıyor" diye konuştu.

ÖNEMLİ YATIRIMLAR VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık konusuna önem verdiğini dile getiren Bakan Demircan, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışını, insanın merkeze alındığı bir yapıyı geliştiriyoruz. En önemlilerinden biri de sağlık alanıdır. Türkiye'de pek çok alanda olduğu gibi sağlık alanında da kötü bir yönetim vardı. Sadece kişi olarak bakılmamalı, sistemin kötü olması da buna etken oldu. Ben doktorum, bunları bire bir yaşadım. Şimdi ise 2002'den itibaren bu anlayış değişikliği, sağlık alanında da çok ciddi gelişmeler sağladı. Yatak sayısı artışı ve hastanelerin iyileştirilmesi sürecinde büyük çalışmalar gerçekleştirdik. Sadece bu değil, hekimler ve çalışanlar nezdinde kaliteyi artırıcı yenilikler de yapıyoruz. Samsun'da sağlıkla ilgili önemli yatırımlar var. Bunlar bitecek" şeklinde konuştu.

ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ

Sağlıkta şiddet konusu üzerinde özenle durduklarını belirten Demircan, "Bir hekimin şiddete maruz kalması kabul edilemez bir durum. Gecenin o saatinde bir hekimin orada bulunma sebebi, insanların sıkıntılarına, acılarına çare olabilmek. Böyle fedakarca çalışan bir hekime şiddet uygulanmasını kabul edemiyorum. Sağlık hizmeti veren kardeşlerimizin maruz kaldığı şiddete karşı en ağır cezaları almaları için tedbirlerimizi alıyoruz. Ama demek ki yeterli olmuyor. Demek ki bu cezaların bir doz daha yukarı çıkarılması lazım ki caydırıcı olsun. Bir hekim olarak bu duruma üzülüyorum. Bu konuda daha aktif olmamız lazım. Kamuoyunun da işin içine daha fazla katarak, toplumsal anlamda şiddete karşı durmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU