Samsun Haber: Haberaks Televizyonu'nda Sinan Sallabaş'ın hazırlayıp sunduğu Samsun'un Nabzı programına katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Programda referandumu değerlendiren Başkan Genç, Canik'i yüzde 72 evet oranıyla merkezde birinci yapan ilçe halkına teşekkür etti. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, milletin kararıyla kabul edildiğini ifade eden Başkan Genç, referandumun geride kaldığını, kalkın kararının kesin olduğunu ve artık çalışma zamanı olduğunu söyledi.

TÜRKİYE DÜNDAN DAHA GÜÇLÜ

Milletin, 15 Temmuz dirilişini 16 Nisan yükselişi ile şahlandırdığına vurgu yapan Genç, "Türkiyemiz artık ilerleyişini daha hızlı ve daha istikrarlı sürdürecektir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Referanduma yüksek düzeyde bir katılım olması Türk milletinin geleceğine sahip çıktığının önemli bir göstergesidir. Aziz Türk milleti tarihi bir karar vermiştir. Türkiye çok önemli bir demokrasi sınavı verdi. Türkiye bugün dünden daha güçlü bir ülkedir" dedi.

TÜRKİYE'NİN DÖNÜŞÜMÜ

Referandum sonrası tartışmalara da değinen Başkan Genç, "Artık milletin kararına saygı duymak, gereksiz tartışmalardan uzak durmak zamanıdır. 1-0 ya da 5-0 kazanmışsın önemli değil, önemli olan maçı almaktır. Yeni sistem Türkiye'nin demokratik tarihinde bir dönüşümü temsil ediyor. 25 milyon 200 bine yakın vatandaşımızın tercihiyle anayasa değişikliği kabul edilmiştir. Dolayısıyla artık bu konuyla ilgili tüm tartışmalar bitmiştir. Bundan sonra yönümüzü hep birlikte geleceğe çevirme zamanıdır. Sandık geride kaldı, artık aydınlık geleceğimiz için durmadan, yorulmadan çalışma günüdür. Türkiye'nin kaybedecek vakti yok" diye konuştu.

HALKA TEK TEK ANLATTIK

Canik'te yakalanan başarının sırrını da açıklayan Başkan Genç, "Canik'te merkez ilçeler arasında yakaladığımız bu başarı aslında bir tesadüf değil. Canik'te 70 gün önce anketler yüzde 50 'evet'ti. Biz sahaya çıktık. Halkımıza neden 'evet' demesi gerektiğini birebir anlattık. Evleri, sokakları, çay ocaklarını, kahvehaneleri tek tek dolaştık. İnsanlarımızı ikna ettik. Bu referandum süreci boyunca 168 program gerçekleştirdik ve yaklaşık 27 binden fazla insanımızla yüzyüze görüştük. Yine sosyal medyadan yaptığımız canlı yayınlarla 582 bin insanımıza cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattık. Ve bütün bu çalışmalarımız sonunda Canik'te yüzde 72'yi yakaladık" şeklinde konuştu.