24 Haziran seçimlerine kısa süre kala seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, vatandaşlarla bir araya geldi. Zeybek, mevcut siyasal iktidarın 16 yılda baskıcı ve öngörüsüz politikalarından dolayı Türkiye'nin içte ve dışta sorunlarının arttığını dile getirdi.

ÖĞRENCİLERE, GENÇLİK BURSU

Yaşanılan sorun ve sıkıntıları çözebilmek için OHAL'i kaldıracaklarını, KHK düzenine son vereceklerini ve tek adam yönetimini bitireceklerini dile getiren Zeybek, 'TBMM güçlenecek, güçler ayrılığı ile özgürlükçü anayasa yazılacak. CHP'nin, Millet İttifakı yönetiminde baskılar son bulacak. Hiçbir yurttaşımızı yargı kararı olmaksızın suçlu, bazı kesimleri toplu olarak potansiyel suçlu olarak görme anlayışına son vereceğiz. 81 milyon yurttaşımızın kardeşlik bağlarını kuvvetlendireceğiz. Aile sigortasını tam olarak uygulanmasıyla 16 milyon yurttaşımızın şiddetli yoksulluk sorununu ortadan kaldıracağız. Yoksul ailelerin, GSS primleri devlet tarafından ödenecek, her haneye aylık bin TL aile maaşı bağlayacağız. Bu ailelere ayrıca aylık 25 TL su, 50 TL elektrik ve kış aylarında 100 TL ısınma desteği vereceğiz. Okula giden her öğrenci için masraflarında kullanılmak üzere yıllık bin 200 TL vereceğiz. Üniversite öğrencilerine 19 Mayıs ve 29 Ekim'de 500'er TL olmak üzere yıllık bin TL gençlik bursu vereceğiz. KYK yurt ücretlerini yüzde 50 oranında düşüreceğiz ve yurtsuz öğrenci kalmayacak' şeklinde konuştu.

ÇOBAN İSTİHDAMI YARATACAĞIZ

Zeybek, çiftçinin ve besicinin, tarımsal kredi borçlarının faizlerini sileceklerini kaydetti. CHP'li Zeybek, 'Çiftçinin üretimde kullandığı mazotun litresini 3 TL'den vereceğiz. 2018 yılında fındık alım fiyatını en az 15 TL olarak belirlerken, 40 bin ziraat mühendisi, veteriner ve teknikerin istihdamını sağlayacağız. Köylerde hayvancılığı teşvik ve destek için aylık maaşı asgari ücretten az olmamak üzere 2 bin TL ücretle çoban istihdamı yaratacağız. Emeklilere, Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. Adil intibak yasasını çıkaracağız ve emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerini gidereceğiz. En düşük emekli maaşını bin 500 TL, net asgari ücreti 2 bin 200TL yapacağız. 16 yıldır ülkeyi yönetenlerin, söyleyecek sözü olmadığı gibi iş yapacak güçleri de kalmadı' diye konuştu.