Terme Belediyesi, sorumluluk alanlarında bulunan mahallelerde daha hızlı, etkili yol bakım ve onarımı hizmeti sunmak için bir adet kombine sathi asfalt kaplama aracı satın aldı. Yaklaşık 650 bin lira değerindeki araç, zamandan ve yakıttan tasarruf sağlayacak. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, belediye meclis üyeleri Özkan Ceylan, Salih Kul ve AK Parti Terme eski ilçe yönetim kurulu üyesi Yaşar Kumcu ile birlikte Ankara'daki fabrikasında hizmete sunulacak aracı inceleyerek, yetkililerden aracın özellikleri hakkında bilgi aldı.

GÜNDE 5 KM SATHİ KAPLAMA

Yeni asfalt kombine aracının, belediyenin araç filosunu güçlendirdiğini belirten Başkan Kul, 'Bu araç yeni teknoloji ve yeni üretilen bir araç. Yaptığımız araştırmalar bizi bu araca yönlendirdi. Az maliyetle daha çok asfalt yaparak köylerden mahalleye dönüşen merkezlerimizin yollarını yapacağız. Ayrıca şehir merkezinde doğalgaz ve altyapı çalışmalarının tamamlandığı cadde ve sokaklarımızın düzenlenmesinde kullanacağız. Vatandaşlarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek için bütçemizin imkanları çerçevesinde teknolojik araçları bünyemize katmaya devam edeceğiz' dedi.

HİZMETE ALINACAK

Yeni aracın satın alma işlemlerinin temmuz sonu ile tamamlanarak ağustos ayı başında hizmete gireceğini de sözlerine ekleyen Kul, 'Söz verdiğimiz gibi modern yollarıyla örnek alınacak bir Terme inşa etmek için çalışıyoruz. Terme'de, yol sorun olmaktan çıkacak' şeklinde konuştu.

(zıö)