Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde 'İmar Barışı' bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Tevrat Kisbet, İmar ve Planlamam Şube Müdürü Ahmet Ender Değirmeci ve Şehir Plancısı Fatma Ünal tarafından İmar Barışı ile ilgili kapsamlı bilgiler verildi.

KAPSAMLI ANLATIM

İmar barışından yararlanma koşulları, kimlerin yararlanabileceği, başvuru süresi, nasıl başvuru yapılacağı konularında muhtarlara kapsamlı bilgiler verildi. Yapı kayıt belgesini e-devlet üzerinden şahsen oluşturmak isteyen vatandaşların http://imarbarisi.csb.gov.tr/ linkinde bulunan yardım videolarından gerekli işlemleri nasıl yapacakları da anlatıldı.

EN KOLAY YOL YIKMAK

Toplantı sonrası açıklama yapan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, 'Hepimiz yasalara uyarak yöneticilik yapmak durumundayız. İmar yasaları da uymamız gereken yasalar arasında. Kaçak yapılarla ilgili problemi çözmenin en kolay yolu yıkmak. Diğer çözüm ise görmezden gelerek adeta sorunu halının altına süpürerek, problemi daha da büyük hale getirmek. Ama asıl olan kamu ve kul hakkı açısından bir çözüm getirerek problemi bitirmek. İmar Barışı bu sorunu en adil şekilde çözecek. Sonuçlarının hayırlar getirmesini temenni ediyorum' şeklinde konuştu.

YOĞUN KATILIM

Toplantıya Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Ladik Kaymakamı Emrah Uzun, Asarcık Kaymakamı Fatih İzmir, Kavak Kaymakam Vekili Fahri Onay, Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdür Vekili Erdal Soysal, Samsun Kadastro İl Müdürü Şaduman Malkoç, Havza, Asarcık, Vezirköprü, Ladik, Kavak ve Asarcık mahalle muhtarları katıldı.