Terme'nin birçok mahallesinde altyapı, yol, kanalizasyon, spor ve park yatırımları devam ederken bazı mahallelerin köklü sorunları da çözülüyor. Bu çerçevede Bağsaray Mahallesi halkının her yağmur yağmasında korkulu rüyası haline gelen taşkın sorunu, Devlet Su İşleri (DSİ) Samsun 7. Bölge Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalar ile ortadan kalkacak.

TAŞKIN RİSKİ ORTADAN KALKIYOR

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, çalışmaları inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldı. Başkan Kul'a mahalle muhtarı Kazım Zorlu, Belediye Meclis Üyesi Recep Ertan ve mahalle halkı da eşlik etti. Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Kul, Bağsaray ve Evci Mahalleleri arasında dere ıslah projesi kapsamında başlatılan istinat duvarı çalışmalarının sel ve taşkın riskini ortadan kaldıracağını söyledi.

TERME KABUK DEĞİŞTİRYOR

Bağsaray Mahallesi'nde tek yönlü olarak yaklaşık bin 100 metre de duvar çalışması yapılacağını ifade eden Başkan Kul, 'Yeni Terme hedefimiz için adım adım yürüyoruz. İlçemiz her alanda yapılan çalışmalar ile kabuk değiştiriyor. Çalışmalar tamamlandığında Bağsaray Mahallemizde sel taşkın korkusu yaşanmayacak. Termemizi çok daha güzel günler bekliyor" dedi.

KUL'DAN TEŞEKKÜR

Başkan Kul, Evci Mahallesi'nde yapılan çalışmalardan dolayı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başta olmak üzere Samsun DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık ve diğer yetkililere de teşekkür etti.