Kavak Müftüsü Nuh Arslan, 2017 yılı yaz döneminde ilçe merkezi ve bağlı mahallelerde açtıkları 64 kurstan bin 77 çocuğun yararlandığını belirtti.

Bu yaz dönemi Kur'an kurslarından daha fazla çocuğun yararlanmasına çalıştıklarını söyleyen Arslan, "Bu yaz geçen yıldan farklı olarak 2 dönem halinde Kur'an kursları olacak. 25 Haziran itibarıyla yaz Kur'an kurslarımızı açtık. Kurslarımız 25 Haziran - 20 Temmuz ve 23 Temmuz - 17 Ağustos tarihlerinde olmak üzere 2 dönem halinde açılacak. Kurslarımızdan daha fazla çocuğumuzun yararlanması için din görevlileri olarak çalışma içerisindeyiz. Gerektiğinde evlere gidip aileleriyle görüşme yapıyoruz. Kurslarımızda kursiyer çocuklarımıza geçmiş dönemlerde olduğu gibi Kur'an-ı Kerim'in yanında ibadet, itikat, siyer, ahlak, ilmihal bilgilerini de öğreteceğiz" dedi.

Çocukların hoşça vakit geçirmeleri için kurs aralarında kurs eğitmeni gözetiminde çeşitli oyunlar düzenlediklerini ve bu oyunların kursiyerler arasında sosyal ilişkinin kurulmasına ve pekiştirilmesine vesile olduğuna işaret eden Müftü Arslan, velilerin de zaman zaman çocuklarının takipçisi olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.