Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 50 yılı aşkın süredir Türkiye'de yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın Suadiye'deki fabrikasını ziyaret etti. Sektörünün perakende ticarette büyümesine en fazla katkı veren lider firmalardan biri olduğu bilgisini alan Karaosmanoğlu'na, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kocaman eşlik etti. Firma Balkanlar Kurumsal ilişkiler Kıdemli Direktörü Esra İren ve Suadiye Fabrika Müdürü Alper Ayberk'in de hazır bulunduğu ziyarette, dünyanın dört bir yanındaki 200'den fazla ülke ve bölgede firmanın ürünlerinin tüketiciler tarafından günde bir milyar kez beğeniyle tüketildiği vurgulandı.
Ziyarette çalışanlarla birlikte öğlen yemeği yiyen ve sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, firmanın Türkiye'nin Suadiye'deki fabrikasında yapılan üretim hakkında bilgi almasının ardından ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, 'Sanayisiyle zengin doğasıyla kendine hayran bırakan bir kentte yaşıyoruz. Bu kent sadece karnımızı değil, ruhumuzu, gönlümüzü de doyuruyor. Bu kentte yaşamak ve çalışmak çok güzeldir. Çünkü her türlü imkân elimizin altındadır. Biz burada sosyal bir çevreye sahibiz. Bu kent sanayisiyle ekonomiye can verirken; Doğasıyla havasıyla sosyal imkânlarıyla dünyalık ihtiyaçlarımızı karşılıyor. İşte böylesine müstesna bir kentte yaşıyor olduğumuz için hepimiz çok şanslıyız. Hepimiz emekçiyiz' dedi.
Çalışanlarla olan sohbetinde 'Hepimizin gayesi huzurla güvenli barış ve kardeşlik içinde yaşayıp bu gök kubbede hoş bir seda bırakabilmektir vurgusu da yapan' Başkan Karaosmanoğlu, 'İnşallah Allah bugünün huzurlu bereketli istikrarlı günlerini daim kılar. Bunun için hepimize görevler düşüyor. Hepimiz bu kenti sahiplenmeliyiz. Hepimiz ülkemizi sahiplenmeliyiz. İşimizi sahiplenmeliyiz. İş ve gerçek emeğin olduğu yerden kuvvet çıkar, enerji çıkar. Allah hepinize güç kuvvet versin. Emeğinize, bileğinize, yüreğinize sağlık' diye konuştu.