Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gelenek haline getirilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen kültür ve sanat yarışmalarının dördüncü ayağı olan Karadeniz Bölgesi grup finallerine Samsun ev sahipliği yaptı. 19 Mayıs Gençlik Kampı'nda gerçekleşen programda 'Vatan sevgisi' teması işlendi. Gençler; Türk müziği, şiir okuma ve tiyatro kategorilerinde hünerlerini sergiledi. Grup finallerinde başarı gösteren gençlerse 19 Mayıs Gençlik Haftası'nda Ankara'da gerçekleşecek Türkiye çapındaki yarışmaya katılmaya hak kazandı.

HER YIL GELİŞTİRİYORUZ

Gençlik merkezlerine üye pek çok gencin kıyasıya yarıştığı finallerin açılış konuşmasını Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Serdal Eravcı yaptı. Bu yıl yarışmalarda vatan ve bayrak sevgisi temalarının ele alındığını dile getiren Eravcı, ''Yarışmaya başlandığı ilk yıldan bu yana her yıl kendimizi geliştiriyoruz. Bu sene şiir okuma kategorisi de dahil edildi ve gençler hünerlerini bu alanda da gösterdi. Öte yandan gençler bir fon olarak kullanıldıkları projelerden ziyade, baştan sonra içerisinde yer aldıkları projeleri kurgulamayı ve düzenlemeyi kendilerine şiar ediniyor'' dedi.

KIYASIYA MÜCADELE

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Halil İbrahim Demir ise Karadeniz Bölgesi grup finallerinin hem çok yoğun hem de çok keyifli geçtiğini belirtti. Demir, bölgedeki 18 ilin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada gençlerin sanata ilgi görmesinden memnun olduklarını dile getirdi.