Bilecik'te bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, 24 Haziran günü yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimini değerlendirdi. Karabıyık değerlendirmesinde, 24 Haziran günü bir seçim gerçekleştirdiklerini, süreci tamamladıklarını ve büyük oranda da sonuçları netleştirdiklerini ifade ederek, 'Tabi 14 Ağustos 2001 tarihinde bir yiğit adam çıktı ve dedi ki bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedi. O gün yüzde 34 gibi bir oy oranıyla iktidara gelen AK Parti bugün Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 52'nin üzerine kadar oylarını çıkarttı ve gerçekten Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Bilecik içinde durum bundan çok farklı değil. 2002 yılında iktidara geldiğimizde yüzde 24 ile milletvekilliği çıkartmıştık. Şimdi geldiğimiz noktada ise yaklaşık yüzde 52 gibi bir oranla Cumhurbaşkanımıza bir oy çıkarttık. Yüzde 44 gibi de milletvekilliği seçimlerinde bir oy aldık. İnşallah bu başarımızı arttırarak devam ettirme niyetindeyiz' dedi.
'Son seçim sürecinde çok yoğun bir çalışma gerçekleştirdik'
Karabıyık, teşkilat olarak son seçim sürecinde çok yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerine değinerek, 'Bu noktada milletvekillerimizin ikisini de ben çok teşekkür etmek istiyorum. İnanılmaz bir performans sergilediler. Hem Ramazan ayına denk gelmiş olması, hem sürecin kısa olması bizi ve adaylarımızı epey yordu ama hiç of bile demeden güzel bir kampanya süreci yürüttüler. Tabi şöyle bir avantajımız vardı. Güçlü meclis kurgusuna cevap veren bir meclis listesi, aday listesi Bilecik'te oluşturulmuştu. Birisi 3 dönem belediye başkanlığımızı yapmış Selim Yağcı, diğeri de 3 yıldır milletvekilimiz olan önceki dönemde adayımız olan Halil Eldemir. Bu noktada sahada biz çok zorlanmadık açıkçası adayları anlatmakta ve tanıtmakta. Buda teşkilat olarak bizim elimizi kolayladı. Bir de ekstra bir çalışma gayreti gösterince adaylarımız biz teşkilat olarak güzel bir sonuç aldık. Türkiye ortalamasında tabi bizim Bilecik teşkilatı olarak ilk başladığımızda 10 puanlık makası 2002'de açılmış olan 10 puanlık makası nasıl kapatabiliriz, burada Türkiye ortalamasını nasıl yakalayabiliriz, Türkiye ortalamasının gerisinde kalmadan nasıl bir kampanya yaratabiliriz diye teşkilatlarımızla bunun gayreti içerisindeyiz. Bu geldiğimiz nokta 24 Haziran'da hamd olsun milletvekilliği seçimlerinde ilk defa Türkiye ortalamasının üstünde bir oy oranıyla süreci tamamladık. Buda hem adaylarımızı hem teşkilatımızın ne kadar emek verdiğinin bir göstergesi. Burada ben hepsine tekrardan çok teşekkür ediyorum' ifadelerine yer verdi.
'Seçim bitti istirahata geçtik gibi bir durum söz konusu değil'
Karabıyık açıklamasının devamında AK Parti teşkilatının tatili olmadığını ve seçim bittiğinde istirahata geçmediklerini belirterek, 'Tatilimiz yok, siyasetçinin tatili olmaz. Özelikle AK Partili bir siyasetçinin hiçbir şekilde tatili olmaz. Biz sandıklar açılmaya başladığı andan itibaren bir sonraki seçimlerin çalışmalarını başlatmış olduk. O noktada AK Parti teşkilatları hiçbir zaman seçimi kazandık, bizim için iş burada bitmiştir 6 ay istirahat edelim gibi bir şey duyamazsınız. Sahada da bunu zaten görüyorsunuz. Seçim ayı kadar yoğun olmasa da ona yakın bir yoğunlukta bizi sosyal medyadan da basından da rahat bir şekilde takip edebilirsiniz' dedi.
' Hedeflerimizin bir kısmını gerçekleştirdik'
AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, hedeflerinin bir kısmını gerçekleştirdiklerini söyleyerek, ' Hedeflerimizin bir kısmını gerçekleştirdik. Diğer bir kısmı da biliyorsunuz 11 tane belediyemiz var. Bu 11 belediyenin 7 tanesi AK Parti'de. Allah nasip ederse 2019 yerel seçimlerinde 11 belediyenin 11'ni de AK Parti bayrağı ile süslemek istiyoruz. 11 belediyenin tamamını AK Parti'den çıkarmak istiyoruz. Çalışmalarımız ve hedeflerimiz bu yönde. Bu kampanya sürecinde tabi olabildiğince polemikten uzak siyasi partilerin atıfta bulunduğu konulara cevap vermeden daha çok kendi işimize bakarak bir kampanya süreci yürüttük. Burada tabi yürüyüş yaptık merkezde biliyorsunuz. Orada bir takım yorumlar yaptılar iyi bir kalabalık olmasına rağmen. Sandıklar açıldığında gördük. Sessiz çoğunluğun çok gürültülü bir sesi var aslında. AK Parti 2002'den bu yana bu sessiz çoğunluğu sesi ve dualarıyla bir yere geliyor. Yine bu seçimde de onlardan Allah razı olsun bizi yalnız bırakmadılar ve sandıkta bir kez daha bizi iktidara getirmenin birinci parti yapmanın emeğini verdiler. Ben onlara da çok teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.
'Bu seçimler bayrak asarak kazanılmıyor'
Karabıyık, bu seçimlerin bayrak asarak kazanılmadığına değinerek, 'Bayrak asarak bu seçimler kazanılmıyor. Eğer öyle olsaydı daha önceki dönemlerde hiçbir zaman böyle hükümetler oluşmazdı. Bizim burada isteğimiz seçim zamanı yaşanan tatlı rekabet kırsalda nüfus azaldıkça daha büyük bir gerginliğe dönüşebiliyor. Bunu yaşamamak adına bir sonraki kampanya süreçlerinde tüm siyasi partilere buradan çağrımız olarak kabul ederseniz köylerde özellikle bayraklama yapılmaması noktasında bir gayret sarf edilmesini talep ediyoruz. Bunların asılması bizim kendi tabanımızı mutlu etmekten başka hiçbir işe yaramıyor açıkçası. Çok bayrak astık diye çok oy alacaksak burada gözümüzün alabildiği her yeri bayraklayabiliriz. Bende bu noktada önümüzdeki seçim sürecinde buna diğer siyasi partilerle beraber mutakıp kalıp kamusal alanlarda ve köylerde bayraklama çalışması yapılmaması yönünde bir talebimiz olacak. Diğer siyasi partilerimizden de ben bu konuda destek istiyorum. Milletvekili listelerimiz de netleşti. Bizden bir tane Selim Yağcı, Cumhuriyet Halk Partisi'nden de Yaşar Tüzün seçildi. Ben buradan Selim Yağcı'yı ve Yaşar Tüzün'ü tebrik ediyorum. İnşallah beraber el ele, gönül gönüle güzel bir çalışma süreci, güzel bir 5 yıllık ilimizin daha çok yatırım almasında gayret sarf edeceklerine inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığımız oy çok yüksek ve ilk defa bu rakamlara bu siyasi parti ve bir aday çıktı Bilecik'te. Bizim içinde tarihi bir rekor bu. Milletvekilliği seçimlerimizde ilçeler arasında en yüksek oy oranını Pazaryeri ilçemizde yüzde 51'e yakın yüzde 50.70 oy oranıyla Pazaryeri ilçemizden aldık. Ben Pazaryeri ilçemize buradan teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerimizde isen yüksek oy oranını yüzde 62.70 ile Yenipazar ilçemizden çıkarttık. Bu noktada Yenipazar ilçemize de Cumhur İttifakı ortakçılarına da çok teşekkür ediyorum. Biz bu Cumhur İttifakının sadece 24 Haziran'da değil 2023, 2053, 2071 hedeflerinde de beraber olacağız. Onlarda bize çok güzel destek sağladılar. Teşkilatlarına çok teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.
Öte yandan yapılan açıklamaya AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 26. Dönem Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, kadın ve gençlik kolları başkanları da katıldı.