Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Yenidoğan'da esnaf ziyareti yaptı ve vatandaşlarla bir araya geldi. Her zaman esnafların istek ve sorunlarını yerinde dinleyip çözüm üretme gayreti içeresinde olduklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, 'Esnafımızla birlikte olmak, onların dertleri ile dertlenmek bizlerin görevidir. Telefonum Kocaeli'ndeki tüm esnaflarımız için her zaman açıktır. İstedikleri zaman esnafımız rahatlıkla bana ulaşabilir. Esnafımız devletimizin ekonomik temelini oluşturan en önemli unsurlarındandır. Bu nedenle onların talepleriyle her zaman yakından ilgileniyoruz. Çözümü için üzerimize düşen görevi yapma adına esnaflarımızla sık sık bir araya geliyoruz' dedi.
Kalkınmak için toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğine değinen Başkan Karaosmanoğlu, 'Ülkemiz kalkınacaksa bütün toplum kesimlerinin birlikte hareket etmesiyle ve çalışmasıyla olur. Biz esnafımızı güçlü Türkiye'nin ekonomisini merkezinde görüyoruz. Bu yüzden hükümetlerimizin 16 yıldır esnafa desteği artarak devam ediyor. Esnafımızın hiç şüphesi olmasın ki yüksek faiz oranları seçim sonrasında yapılacak çalışmalarla makul bir seviyeye gelecektir. Türkiye'nin büyümesi için buna ihtiyaç var. Bu konuda bazı önemli kararlar hükümetimiz tarafından alınırken, çok düşük bir faiz oranlarıyla belli aralıklarla esnaflarımıza destek veriyor' diye konuştu.
Yenidoğan esnafına gerçekleştirdiği ziyaret sonrası Sekapark'a geçerek vatandaşların sofrasına misafir olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 'Biz yıllar öncesinde millet bahçesine örnek teşkil edecek Sekapark projesini Kocaeli halkının hizmetine sunduk. Şimdi millet bahçesi adıyla birçok ilçemizde Sekapark'tan daha iyilerini yapacağız. Millet bahçelerini ilçelerimizin en güzel yerlerinde yapacağız. İzmit'te de kadim medeniyetimizin eşsiz bahçe kültürünün en güzel örneğini İzmit Fuar Alanında yapacağız. Bunun nedeni Sekapark'a halkımız tarafında gösterilen yoğun ilgi ve teveccühüdür. İzmit'in merkezindeki Millet Bahçesi ailelerin çocuklarıyla huzurlu bir şekilde oturacağı, günün koşuşturmacası içerisinde nefes alacağı, çocuklarıyla geçireceği en zengin, en sağlıklı saatleri sağlayacak bir yer olacak' şeklinde konuştu.