19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Sait Bilgiç'e tanışma ziyaretinde bulundu.

YÖNETİME BAŞARI DİLEDİ

Yeni seçilen yönetime 'hayırlı olsun' dileklerinde bulunan Rektör Bilgiç, "Samsun'da yaygın ve yerel medya oldukça güçlü. Yeni yönetiminde Samsun'da bu mesleği layıkıyla yapan isimlerden oluşması ayrıca sevindirici bir gelişme. Bu oluşuma OMÜ yönetimi ve Çarşamba'daki İletişim Fakültesi olarak da destek vermeye hazırız. Cemiyetin yapacağı eğitim faaliyetlerinde öğrencilerimizi sizlerin duayen isimleriyle buluşturmak isteriz. Eğitimlerin öğrencilerimize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Yeni görevlerinizde başarılar diliyorum" dedi.

DESTEĞE İHTİYAÇ VAR

19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır da, Samsun'un merkez ve ilçelerindeki basın mensupları arasında birlik ve beraberliği sağlayacaklarına vurgu yaparak, gerçekleştirecekleri çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'e bilgi verdi. Çakır, "Yeni yönetim olarak özellikle İletişim Fakültesi ile temas halinde olmak istiyoruz. Bu dönemde eğitim birimi kurduk. Öğrencilerin stajyerlik dönemlerinde bizler kendilerine medya kurumlarında yardımcı olmaya hazırız. Ayrıca bu meslekte eğitimlerini başarıyla alan, bizim gelecekteki meslektaşlarımız olacak öğrencilere yönelik eğitimler düşünüyoruz. OMÜ'nün de bu konuda desteğine ihtiyacımız var. Yıllarını bu mesleğe vermiş gazeteci büyüklerimizi yeni nesil gazetecilerle buluşturalım" diye konuştu.