Türkiye'ye örnek projeleri birer birer hayata geçiren Terme Belediyesi, çok önemli bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor. Terme'de, 1 Temmuz Pazar günü Terme Belediyesi, Türkiye Yüzme Federasyonu ve İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü iş birliğiyle Uluslararası Açık Su Yüzme Maratonu düzenlenecek. Yarışmaya lisanslı 400'e yakın sporcunun katılması bekleniyor.

BÖLGEDE İLK OLACAK

Yarışları Terme'de geleneksel hale getirmeyi planladıklarını dile getiren Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 'Gerçekten önemli bir yarışmanın arifesindeyiz. Bölgemizde ilk olacak önemli bir yarışma bu. Bunun için Terme'nin seçilmesi de önemli. Bildiğiniz gibi Terme, Türkiye'de önemli bir turizm destinasyonuna sahip, tarihi ve coğrafi olarak güzel bir yer. Burada böyle bir yarışmanın yapılacak olması da bize gurur ve onur veriyor. Bu onuru yaşamamıza vesile olan Türkiye Yüzme Federasyonu ve İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü yetkililerine çok teşekkür ediyorum' dedi.

KUL'DAN DAVET

Tüm Türkiye'yi Terme'ye davet eden Başkan Kul, 'Buradan yarışmalara katılacak sporcu kardeşlerimize teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bu sporcularımızı yetiştiren antrenör ve çalıştırıcılarına, onlara destek olan federasyon başkanlığımıza ve ailelerine, Termemizin tanıtımına ve Türk sporuna katkı sundukları için Terme Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye'yi, 1 Temmuz Pazar günü heyecan dolu, benzersiz bir yüzme yarışının coşkusuna ortak olmaya davet ediyoruz.' diye konuştu.