Muhammet Demir, Trabzonspor Dergisi'nin Şubat ayı sayısına açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'a transferiyle ilgili olarak Muhammet Demir, şunları söyledi:

'Trabzonspor, Bursaspor Alt Yapısı'ndan A Takıma yükseldiğim andan itibaren benimle iletişim halindeydi. Hatta Gaziantepspor'a gideceğim zaman buraya gelmemi istiyorlardı. Ama Bursaspor'dan ayrılma nedenim oynamamaktı. Ligde hiçbir maçım yokken Trabzonspor'a gelseydim yine aynı şeyi yaşayacaktım. Bu büyük bir hata olurdu ve Bursaspor'dan ayrılmamın da bir anlamı kalmazdı. O yüzden oynayabileceğim bir takımı tercih etmek en mantıklısıydı. Ben Trabzon'a doğru zamanda geldiğimi düşünüyorum. Başkanımız Muharrem Usta, bir televizyon kanalında beni transfer etmek istediklerini söylemişti. O an çok mutlu olmuştum. Başkanımızdan o sözleri duyunca hem takımım hem de kendi adıma çok gururlandım. Bu benim için önemliydi. Zaten ardından olaylar gelişti, kulüpler görüştü. En son Başkanımız Muharrem Usta beni arayıp, 'Hayırlısı olsun, bu iş oldu' deyince ben de kalkıp hayallerimin takımına geldim' dedi.

Trabzonspor taraftarlarına ailesinden aşina olduğunu dile getiren Muhammet Demir, 'Taraftarlara ailemden aşinayım. Bizimkilerin Trabzonspor'a olan sevdaları çok derin, o nedenle ailemden yola çıkarak taraftarlarımızın neler hissettiğini, neler düşündüğünü daha iyi anlayabiliyorum. Trabzonspor'a transfer olduktan sonra havalimanına geldiğimde saat biraz geç olmuştu ve bu kadar kalabalık bir grubun beni karşılayacağını tahmin etmiyordum. Onları karşımda görünce heyecanlandım, konuşamadım. Hami hocamla ise genç milli takımlarda çok çalıştım. Benim neler yapabileceğimi, nasıl bir insan olduğumu birçok kişiden daha iyi biliyor. Burada olması, benim için bir artı oldu. Dışarıda oynayan bir Trabzonlu olarak buraya deplasmana geldiğin zamanlarda hislerim karmakarışık olurdu. Özellikle ısınmalara çıktığımızda taraftar sürekli beni çağırırdı. Takım arkadaşlarım rahatsız olma noktasına gelirdi. Burada yaşadığım en farklı ve yoğun duygu buydu. Sonuçta sürekli benim gelmemi isteyen Trabzonspor taraftarlarının sesi vardı kulaklarımda. Takım arkadaşlarım bana espri yaparak, 'Yeter artık! Git de kurtulalım' derlerdi.'

Maçlara çıkmadan önce dua okuduğunu dile getiren Muhammet Demir, Karadeniz yemeklerinden en çok Kuymak'ı sevdiğini söyledi.