İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı İsmet Özotraç, bazı daire müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural yaptı. DPÜ Tıp Fakültesinin kuruluşunun 10. yılında 4. mezun mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, 'Mesleğinizi severek ve heyecanla yapın. İşiniz zor ve değerli. Halka karşı daima sevgi ve nezaket besleyin. Hastalarınıza iyi davranın, gülümsemenin gücünü kullanın. Tedavi için yalnız tıbbi bilgi yetmez; tedavi hastaya saygıyla başlar, sevgiyle tamamlanır. Hasta sırf insan olduğu için zaten saygıyı hak eder. Mesleğinizde saygıyla sevgiyi birleştirebilirseniz işiniz de kolaylaşacaktır. Para ve mevki hırsına kapılmayınız, hırs yapacağınız tek şey mesleğinizin zirvesine çıkmak olsun' dedi.
Açılış konuşmaların ardından Tıp Fakültesi birincisi Şeyma Kahyaoğlu, mezuniyet kütüğüne adının yazılı olduğu plaketi çaktı.
Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ile diğer protokol üyeleri tarafından Hipokrat Yemini eden 41 öğrenciye diplomaları verildi.
Toplu halde kep atan mezunlar hem üniversiteden mezun olmanın hem de yeni bir hayata başlamanın heyecanını birlikte yaşadı. (EFE)