CHP Samsun Kadın Kolları'nda 2018 yılının şubat ayında kongre yapılmış, Elif Çakır başkan seçilmişti. Dönemin mevcut kadın kolları başkanı Hatice Çakır ise parti disiplin kuruluna sevk edildiği için seçimlere katılamamıştı. Aradan geçen 6 ayın sonundaysa yeni başkan Elif Çakır'ın başkanlık ettiği yönetim kurulu istifa etti. Başkan Çakır, istifaların başkanlığını düşürmek için olduğunu savunarak, süreçle ilgili çok açıklamalarda bulundu.

BAŞKANLIĞI DÜŞÜRMEK İÇİN

Yönetim kurulu listesinin eski Başkan Hatice Çakır tarafından hazırlandığını, seçimlerde de mevcut listeye itiraz etmeden çalışmayı kabul ettiğini iddia eden Başkan Elif Çakır, "Ben seçime girerken listeyi kabul ettim ama oynanacak oyunları da bilmiyordum. Aldığım duyumlara göre 3 ay sonra başkanlığı bırakmam bekleniyormuş. O beni yönetmek istedi, il başkanlarımızla hiçbir sorunumuz yoktu. Ben Hatice Çakır'ın kararlarını uygulamadım. Yönetim kurulunun istifa ettiği doğru. Başkanlığımı düşürmek için istifa ettiler. Sebebi başkan seçildikten hemen sonra başlayan sorunlar. Kimsenin güdümüne girmedim, kimsenin 'adamı' olmadım. Yönetim kurulu üyelerinin 3'ü hariç çalışmalara katılmadılar, en önemli dönem olan seçimlerde bile çalışmadılar. Bu sadece bana verilen bir zarar değil. Partiye, insanlara zarar verdiler" diye konuştu.

TEHDİT, SALDIRI, HAKARET...

Çakır, yönetim kurulundan asil ve yedekler olmak üzere 16 kişinin istifa ettiğini kaydederek, "Şu anda Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) kararını bekliyoruz.

Ya tekrar seçim olur ya da atama yapabilirler. Seçim olursa yeniden seçime girmek istiyorum. Çok üzgünüm çünkü hiç kimseyle kavgam yok. Göreve başladığımdan bu yana gönüllülerle çalıştık. Yönetim kurulundakiler çalışmaması için tehdit edildi. Yanımda birisi olsa hemen hakaret edildi. Seçimlere ve partime zarar gelmesin diye sustum. Sokakta saldırıya uğradım. Sosyal medyada hakaret edildi. Silah fotoğrafı paylaşıp 'Senin zamanın geldi' yazıldı. Hayatımda ilk defa böyle bir şeye mağruz kaldım. 150 sayfalık dosyada bana ettikleri hakaretleri topladım. Yasal yollara başvuracağım" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU