CHP Samsun İl Başkanlığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ''Valilere, CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim" sözleri üzerine 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi.

ATEŞLE OYNAMAK

Şehitlerin siyasi partilerin değil, milletin evladı olduğunu belirten Kumbasar, "Öncelikle cumhuriyeti kuran bir partiye ayar vermek kimsenin ne haddi ne de hakkıdır. Soylu, sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yapmıştır. Bu sorumsuz ve hadsiz tutum açıkça ateşle oynamak. Şehitlerimiz arasında ayrım yapan anlayış, şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölmek peşinde. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, bu açıklamanın neresindesin? Eğer bu açıklamayı reddedip derhal İçişleri Bakanı hakkında gereğini yapmazlarsa, bilinmelidir ki bu münferit birinin densiz bir açıklaması olmaktan çıkar, derin mahfillerde hazırlanmış soysuz bir kaos planı olduğunu gösterir" şeklinde konuştu.

TOPLUM TERÖRİZE EDİLİYOR

Kumbasar, açıklamanın toplumu terörize ettiğini savunarak, "Bu eğer densiz bir çıkış değilse, o zaman yeni dönem çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir. Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuz. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada şehitlerimizin huzurunda olacaklardır. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecek. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkan veren iktidardır" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU