Dil alanında birçok projede başarılı olan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, 20 Haziran- 3 Temmuz tarihleri arasında 'Erasmus Plus Mesleki Eğitim Projesi' kapsamında Almanya'ya gitti. Proje kapsamında iki hafta staj gören öğrenciler, Wesseling Mimar Sinan Camii'nde imamlık, müezzinlik, vaizlik, Kur'an kursu öğreticiliği yaptı. Aynı zamanda erkek öğrenciler, Hürth Camii'nde cuma namazı kıldırıp hutbe okudular.

AMACIMIZA ULAŞTIK

Proje ile ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Ahmet Boylu, 'Proje fikir aşamasındayken üç temel amaç belirlemiştik. Birincisi öğrencilerimizin staj faaliyetini kesintisiz olarak her gün 2 hafta boyunca yerine getirmeleriydi. İkinci olarak Hıristiyan bir ülkede Müslüman Türklerin dinleri, kültürlerini ve milli manevi değerlerini yaşattıkları yegane merkezler olan camilerin işleyişine şahitlik etmek, üçüncü olarak da iki büyük semavi din olan İslam ve Hıristiyanlığın ortak değerlerine vurgu yaparak birlikte yaşam kültürüne katkıda bulunmak. Bu iki haftalık süreç sonucunda bu amaçlarımıza ulaştığımızı görmekten mutluluk duyuyoruz' diye konuştu.

KİLİSELERE ZİYARET

'Din Eğitiminde Etkileşim ve Ortak Değerlerimiz' adlı proje kapsamında kilise ziyaretleri gerçekleştirildi. Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, staj süresinde biri Protestan ve biri Katolik olmak üzere iki farklı kilise ziyaret ederek Wesseling'deki Protestan kilisesi papazı ile bir araya geldi. Protestanlık ve Hıristiyanlık hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra karşılıklı sorularla İslamiyet ve Hıristiyanlık konusunda sorular soruldu, semavi dinlerin ortak değerleri üzerinde duruldu. Öğrenciler, haftalık program dışında kalan zamanlarda Köln ve Bonn'da bulunan tarihi mekanları, müzeleri, görülmesi gereken yerleri de ziyaret etti.