Bafra ve Alaçam ilçelerine bağlı 21 mahallenin muhtarı, Kızılırmak Batı Yakası Köy İçme Suları Sahası'na gelerek tesislerde su olduğunu ancak mahallelerine su gelmediğini belirterek, eylem yaptı. Muhtarlar, SASKİ'ye devredilen sulama birliğini geri istedi.

BİRLİĞİMİZİ GERİ VERİN

Bafra'ya bağlı Altınay Mahallesi Muhtarı Sait Karagöl, '1986 yılında kurduğumuz Kızılırmak Batı Yakası Köy İçme Suları Birliği, Bafra ve Alaçam'a bağlı 21 mahalleye su veriyor. Şu an mahallelerimizde su yok ama burada su boşa akıyor. Bütün muhtarlarımız burada, her birimiz bunu yetkililere bildiriyoruz ancak bir çözüm getirmiyorlar. Burada su var, mahallelerimizde yok. Sulama birliği, SASKİ'ye devredildiğinden bu yana bizler susuzluk çekiyoruz. Sulama birliğimizi geri verin, biz kendi başımızın çaresine bakarız, sorunlarımızı çözeriz' dedi.

3 YILDIR YAŞIYORUZ

Alaçam'a bağlı Soğukçam Mahallesi Muhtarı İsmet Türk, 'İki üç yıldır su sıkıntısı yaşıyoruz. Geceleri, su gelir diye sürekli depoların yanındayız. SASKİ, bunun kontrollerini yapmıyor. Defalarca bildirmemize rağmen gelip kontrol eden yok, biz su içemiyoruz. İnternetten arıza bildirmemize rağmen gelen yok. Birliğimizi geri verin, biz kendi başımızın çaresine bakarız' diye konuştu.

NÖBET TUTMAYA BAŞLADIK

3 aydır mahallelerinde su olmadığını dile getiren Bafra'ya bağlı Fener Mahallesi Muhtarı Hüseyin Şeker, 'Eskiden sularımız kesildiğinde arıza neredeyse bulunup bir gün içinde onarılıyor ve sularımız geliyordu. SASKİ'ye devredildiğinden bu yana susuzluk çekiyoruz. Ramazan ayını bile susuz geçirdik. Abdest almaya, yemek yapmaya, banyo yapmaya su yok. Bütün yetkililere söyledik, ulaşabildiğimiz herkese ulaştık ancak kimse ilgilenmiyor. Su gelecek diye nöbet tutmaya başladık' şeklinde konuştu.

MAHALLELİ TEPKİ GÖSTERİYOR

Kızılırmak Batı Yakası Köy İçme Suları Birliği'nin 3 yıl önce SASKİ'ye devredildiğini söyleyen Bafra'ya bağlı Karaburç Mahallesi Muhtarı Bülent Aşçı, 'Daha önceleri birliğimiz, 21 köy mahallesi muhtarının yönetimiyle idare ediliyordu. Bir problem yaşandığında anında çözüme kavuşturuyorduk. SASKİ'nin kaçak ekibi yok bu işleri yürütemiyor. Bizim ekibimiz vardı ve onlar buraları avucunun içi gibi bildiğinden nerede bir sorun varsa anında bulup çözüme kavuşturuyordu. SASKİ bu işi beceremiyor, 3 aydır susuz yaşıyoruz. Marketlerden eve içme suyu alıyoruz. Ayrıca mahalleli, 'su yok ilgilenmiyorsunuz' diye bize tepki gösteriyor. Bir an önce su sorunumuzun çözülmesini istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Ümit CEYLAN