Canik Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Birimi vasıtasıyla her yıl düzenlediği yaz okulu kapsamında alternatif eğitim programlarıyla çocuk ve gençlerin gelişimine katkı sağlıyor. Karadeniz'in en büyük eğitim kampüsü olan Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde bu yıl da açılan Yaz Okulu'nda çocuk ve gençler Kur'an-ı Kerim, satranç, resim, tiyatro, diksiyon ve değerler eğitimi ile donanımlarını artırıyor. Çocuk ve gençlerin eğitimine büyük önem veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yaz okulunda eğitim alan öğrencilere sürpriz yaparak onları ziyaretti.

KUR'AN EĞİTİMİ VERDİ

Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde yer alan etüt merkezindeki öğrencilerle Şehit İlhan Varank Etüt ve Eğitim Merkezi'nde buluşan Başkan Genç, Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün'ün de yer aldığı ziyaretinde çocuk ve gençlerle sohbet etti, hatırlarını sordu. Kendisi de eğitimci olan Başkan Genç, öğrencilere kısa süreli de olsa Kur'an-ı Kerim eğitimi verdi. Öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulunan Başkan Genç, her gencin yerli düşünmesi gerektiğini, milli ve manevi değerlere sahip olması gerektiğini söyledi.

BİLGİLİ BİR GENÇLİK

Canik Belediyesi olarak en büyük yatırımı gençlere yaptıklarına vurgu yapan Başkan Genç, "Gençlerimiz ne kadar bilgili, donamlı, aynı zamanda ahlaki ve manevi değerlerini önemseyen olurlarsa şehrimizin ve ülkemizin de geleceği o kadar sağlam olur. Belediye olarak sağlam bir gelecek için eğitime büyük önem veriyoruz. Gençlerimizi fiziki, ilmi, fenni ve ahlaki olarak geleceğe tam donanımlı olarak hazırlıyoruz. Hayatın her alanına ve her yaştan insana hitap eden kampüsümüzün yaz döneminde de çocuk ve gençlerimizle dolup taştığını görmek bizleri mutlu ediyor" dedi.

EN BÜYÜK GÜÇ BİLGİ

Bilginin en büyük güç olduğu belirten Başkan Genç, "Mevlana Eğitim Kampüsümüz eğitime yaptığımız çok önemli bir yatırım. Normal eğitim döneminde 5 bin gencimizin yararlandığı etüt merkezlerimizde yaz döneminde de yüzlerce yavrumuz geleceğe hazırlanıyor. Burada çocuklarımız sadece normal eğitim değil, hayatın her alanıyla ilgili eğitim alıyor, kendilerini geliştiriyor. Ben çocuklarımıza hayatlarında başarılar diliyorum. Eğitime yatırımımız bundan sonra da devam edecek" diye konuştu.
Başkan Genç, ziyaretinde kendisine yoğun ilgi gösteren çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.