CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, gündemdeki konularla ilgili basın açıklaması düzenledi. CHP İl Başkanlığı'nda konuşan Zeybek'e, Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak ve İl Başkan Yardımcısı Şükrü Kumbasar da eşlik etti.

OY GEÇİŞİ OLDU

Zeybek, CHP'den geçmişte aday olup seçilemeyen bazı kişilerin partiye oy verilmemesini telkin ettiğini bildiklerini iddia ederek, "Takdiri partimizin örgütlerine bırakıyorum. 24 Haziran'da 3. sırada Saadet Partili adayın bulunması bizim için çok da iyi olmadı. Partinin üst organları böyle teklifte bulununca sessiz kaldık. Samsun'da CHP'nin kaybettiği oylar, Cumhur İttifakı'na gitmedi. Demokrasi adına partiler arası oy geçişi oldu" dedi.

BU TEKLİF KABUL EDİLEMEZ

Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinin demokratik bir karar olduğunu vurgulayan Milletvekili Zeybek, "İnce'nin gösterdiği iyi performans genel başkanımız ve partimiz sayesinde oldu. Partimizin projeleri, İYİ Partililerin, Saadet Partililerin ve HDP'lilerin İnce'ye oy vermesini sağlamıştır. Partimizi kim iktidara taşıyacaksa onla beraberiz. Bir partinin genel başkanına herhangi bir kişi onursal başkanlık teklif edemez. Bu çok yanlış bir düşünce. Birinin onursal başkanlığa getirilmesinin kararını sadece kurultay verir" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR