Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, geçtiğimiz gün kanser tedavilerinin tamamen ücretsiz olduğunu açıkladı. Haberaks TV'de Burcu Düzgün Çoban'ın sunumuyla ekranlara gelen Haberin Sesi programına konuk olan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, kanser hastalarına umut vadeden bu yeni gelişmeyi değerlendirdi.

SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte bu çalışmayı yürüttüklerini ifade eden Bakan Demircan, 'Vatandaşımız, özel bir hastanede ameliyat yaptırdığında fark ücreti alınıyordu ve bu ücret yüksek rakamlara çıkıyordu. Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmesi olan özel sektör ve aynı zamanda kamu, bütünüyle sosyal güvenlik şemsiyesi altında vatandaşımıza hizmet veriyor. Zaten bugüne kadar devlet hastanelerinde tüm tedavilerde olduğu gibi kanser tedavisi de ücretsizdi. Yaptığımız düzenlemeyle 'Bu farkları vatandaşlarımız ödemesin, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan bu farkları ödeyelim' dedik. Gerek ilaç gerek ameliyatta vatandaşlarımızdan herhangi bir ücret alınmayacak. Bu uygulamayı başlattık. Seçim süreci içinde verdiğimiz bir taahhüttü gerçekleştirmiş olduk. Dünyada örneği az olan bir uygulamayı, Türkiye'de hayata geçirdik' şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Sağlık Bakanlığı'nca geliştirilen "e-Rapor" sistemi sayesinde doğum raporlarının da elektronik ortama aktarıldığını dile getiren Demircan, doğum raporlarının, nüfus müdürlüklerinde de görülebilmesiyle vatandaşın artık kurumlar arasında dolaşmayacağını ve yakın zamanda yeni doğan her bebeğin kimliğinin adresine gönderileceğini kaydetti. Bakan Demircan, 'İçişleri Bakanlığı ile birlikte bu uygulamayı yapıyoruz. Türkiye'de e-devlet uygulaması yaygınlaşıyor. Hastanelerimizi süratle e-devlet uygulamasına adapte ediyoruz. Bebek doğduğu an rapor yazıldığı anda e-devlet devreye giriyor, bebeğin kaydı tamamlanıyor ve bebeğin nüfus cüzdanı adresine gönderiliyor. Vatandaşımızı dolaşma külfetinden kurtarmış oluyoruz. Sağlık hizmetlerinin devam edeceğini müjdeleyebiliriz. Yeni çalışmalarımız da var, vatandaşımızın sağlık hizmetine ulaşması konusunda bu tip dijital ortamların sağladığı kolaylıkların hepsine ulaşmasını temin edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Pirsu DÜZGÜN