Almanya'da, silah yasasında yapılan değişiklik sonrasında polis, Kuzey Ren Vestfalya eyaleti genelinde geniş çaplı operasyon düzenledi. Yasa dışı silah bulundurulan yüzlerce iş yerine yapılan operasyonlarda çok sayıda silah ele geçirildi.

Son yılların en büyük operasyonu
Son yılların en büyük operasyonunda, Wuppertal şehrinde bin, Rhein-Erft bölgesinde 350, Unna'da 330 ve Köln şehrinde de 90 silah ele geçirildi. Ele geçirilen silahların çoğunun ruhsatsız olduğu belirtildi. Dortmund Polis Sözcüsü Gunnar Wortmann, kişilerin kimliklerinin alınarak, ele geçirilen silahların suça karışıp, karışmadığının araştırılacağını belirtti. Ele geçirilen silahların imha edileceği ifade edilirken, operasyonların düzenli olarak devam edeceği belirtildi.
Buna benzer operasyon en son 2009 yılında yapılmış ve yüzlerce silah ele geçirilmişti. Operasyonların eyalet genelinde devam edeceği ifade edildi.
Almanya'da, 6 Temmuz 2017'de silah yasasında yapılan değişiklikle, yasa dışı silah ve mühimmatı ceza almadan polise teslim etmek mümkündü. Ancak bu tarih Temmuz ayının sonunda sona erdi.