Yeni sezon hazırlıklarını Slovenya'nin Lybuylana şehri Kranj Kasabasında sürdüren Trabzonspor'da, teknik direktör Ünal Karaman'ın aklı savunma bölgesine yapılacak yeni transferlerde. Geçtiğimiz sezonki kadroda bulunan Durica, Hubocan ve Uğur Demerok ile yollarını ayırmasından sonra bu bölgeye henüz transfer gerçekleştirmeyen ve yeni sezon hazırlıklarını savunma oyuncuları Mustafa Akbaş ve Hüseyin Türkmen ile sürdüren bordo-mavililer de stoper bölgesine yapılacak olan transferler aciliyetini koruyor.
Stoper bölgesine transfer etmeyi planladığı oyuncularla ilgili olarak son aşamaya gelen Trabzonspor, bu hafta bu konu da somut adımlar atması bekleniyor. Slovenya'da kampı ziyaret ederek, teknik direktör Ünal Karaman ile görüşen Başkan Ahmet Ağaoğlu bu yönde müjde verirken, söz konusu bölge için Malaga'nın 30 yaşındaki Fransız oyuncu Bakary Kone ve Dünya Kupası'nda İran Milli Takımı'nda forma giyen Esteghlal FC takımının 22 yaşındaki oyuncusu Majid Hosseini gündemdeki yerini koruyor. Bu konuda işi sıkı tutan Trabzonspor yönetimi stoper bölgesine oyuncu transferi gerçekleştirdikten sonra kanat forvet transferine ağırlık verecek.

Yeni savunma yapılanması
Savunma bölgesinde bulunan oyuncularıyla yollarını ayırmasından sonra bu bölgede yeniden bir yapılanma içerisine girecek olan Karadeniz ekibinde, kamp dönemi 1 Temmuz'da başlamasına rağmen henüz stoper bölgesine yapılacak olan transferlerin kamp kadrosuna katılmaması teknik direktör Ünal Karaman'ın, planlarının aksamasına da yol açıyor. Diri bir takım ortaya çıkarmak isteyen tecrübeli teknik adam yeni transferlerin bir an önce takıma katılmasını beklerken, hücumu ve savunmayı birlikte yapabilen bir takım olgusu üzerinde duruyor.

Başkan Ahmet Ağaoğlu moral verdi
Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman, takımın özellikle savunma bölgesine acil transfere ihtiyacı olmasına rağmen bu eksikliği takıma yansıtmamaya çalışıyor. Savunma bölgesine yapılması gereken transferlerin kamp kadrosuna dahil olmamasından ötürü oldukça sıkıntılı günler geçiren ve bunu oyuncularına ve yönetime yansıtmamaya çalışan Karaman, başkan Ahmet Ağaoğlu'nun Slovenya kampını ziyaret etmesiyle rahatladı. Transferlerin kısa sürede yapılacağını ve bu konuda son aşamaya geldiklerini Karaman ile paylaşan Ağaoğlu, Karaman ve teknik heyete moral verdi.