Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Yabancılar Çarşısı esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi. Çarşı içerisinde kurulan programa Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel ve İl Müftüsü Veysel Çakı da katıldı.

SORUNLARI DİLE GETİRDİLER

Kahvaltıda söz alan Samsun Züccaciyeciler Odası Başkanı Olcay İnaç ve Yab-Pa Spor Kulübü Başkanı Ali Akyüz, Vali Kaymak ve Başkan Şahin'e teşekkür etti ve yaşadıkları sorunları dile getirdi.

BOYNUMUZUN BORCU

Daha sonra söz alan Başkan Zihni Şahin, Samsun'u daha ileriye taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Biz belediyeler, hizmet için varız. Talepleri alıp, yapabileceğimiz her şeyi yapmakla yükümlü olduğumuzu düşünüyorum. Vatandaşlarımızın problemlerini çözmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Şehrin problemlerini biliyoruz. Trafikle ilgili sıkıntılarımız var. Onunla ilgili bir master planı yapıyoruz. İstihdam ile ilgili de Valimiz, ticaret odası ve tüm STK'lar ile birlikte Samsun'un geleceği ile ilgili yeni istihdam alanları oluşturmak için çalışıyoruz. Bu çalışmaları iş dünyası ile birlikte yürütüyoruz. Samsun'un önünü açmak bizim boynumuzun borcudur. Allah birliğimizi daim etsin. Türkiye'nin üzerinde hangi oyunların oynandığını hep beraber yaşıyoruz. Bizler beraber olduktan sonra her şeyi hallederiz. Bizim bizden başka dostumuz yok. Birlikten kuvvet doğar. Ülke olarak bir ve beraber olduğumuzda aşamayacağımız engel olmaz, halledemeyeceğimiz problem de kalmaz" diye konuştu.

GELECEĞE YÜRÜMELİYİZ

Samsun'un bütün potansiyellerini kullanarak geleceğe emin adımlarla yürümesi gerektiğinin altını çizen Vali Osman Kaymak ise, "Buradaki çarşının, İstanbul'daki 'Kapalı Çarşı' gibi olmasını hayal ediyorum. İstanbul'a giden her insan mutlaka Kapalı Çarşı'ya uğrar. Kapalı Çarşı her zaman cıvıl cıvıldır. Burayı da Kapalı Çarşı gibi hayal edip, önünü açmamız lazım. Buradaki esnaflara müşteri potansiyelini sordum. Arkadaşlar, 'Eski canlılık yok' dediler. Asıl olan sizlerin iyi iş yapması. Burada para kazandığınız zaman bütün meseleleriniz de çözülür. Çarşının çatısının değiştirilmesini istiyorsunuz. Bunlar sorundur ama bunlar halledilir. Bizler, sizlere hizmet etmek ve sorunlarınızı çözmek için buradayız. Bizler, emin adımlarla şehri geleceğe taşımak zorundayız. 1 milyon 300 nüfuslu bir kentiz. Bu insanların hepsine iş ve aş bulmak zorunda olan bir kentiz. Daha önceden göç veriyorduk, şu anda göç alıyoruz. Şüphesiz ki şehrin üretmesi ve kazanması lazım. Şehirde insanlara yeni iş imkanları bulmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Program, konuşmaların arından Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı'nın duasıyla sona erdi.

Barış BUDANOĞLU