Samsun Haber | Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, ilçedeki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl ilki yapılan ve 4 gün süren festivalin heyecanını bu yıl 5 güne çıkaracaklarını söyledi.

Geçen yıldan edindikleri izlenim ve gözlemler sonucunda Kolay Mahallesi'nde Kapıkaya Tepesi'ndeki festival alanında yeni düzenlemeler yaptıklarını anlatan Kılıç, "Konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayabilmek için gereken çalışmalarımız titizlik ve özenle sürdürdük. Bu festival, Bafra'mızın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtabilmek için büyük bir fırsattır." dedi.

Festivalin diğer festivallerden farklı olduğunu dile getiren Kılıç, "Bu farklılık, bölgemizin yüksek dağlarının yamaç paraşütüne, yürüyüş rotalarının dağcılığa ve Kızılırmak'ın su sporlarına elverişli olmasıdır. Bir de tarihi değerlerimizin içerisinde kalması başlı başına bir zenginliğimizdir. Bu mirası yaşamak ve yaşatmak belediyemiz için bölge halkına karşı bir borçtur." ifadesini kullandı.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcı Şaban Güryaşar ile Türkiye Hava Sporları Federasyonu Samsun Temsilcisi Burhan Apaydın da katıldı.