Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Belediyesi'nde staj eğitimi gören üniversite öğrencileri ile toplantı salonunda bir araya geldi. Belediyede farklı birimlerde bulunan öğrencilerle yaptığı sohbette gençlere okudukları bölümleri ve ileride ne olmak istediklerini soran Başkan Genç, stajın, eğitimin pratiğe ve tecrübeye dönüşmesi ile geleceğe yön vermesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Gençlere tavsiyelerde de bulunan Başkan Genç, başarının sırrının çok çalışmak olduğunu ifade etti.

GELECEĞİN TEMİNATI GENÇLER

Staj eğitiminin iş hayatına atılmadan önce deneyim kazandıran bir saha olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Geleceğin teminatı gençlerimizdir. Samsun ve Türkiye'nin arkasındaki gerçek güç gençlerdir. Dolayısıyla sizlerin eğitimleri, kendinizi geliştirmeniz bu anlamada çok önemli. Bu güzel ülkemizi daha yukarılara taşımanın en önemli yolu, çok çalışmak. Türkiye'mizi dünyanın en güçlü ülkesi yapmak gençlerimizin elinde. Hepinizi ileriki yaşlarınızda çok iyi yerlerde görmek en büyük dileğimiz" dedi.

EĞİTİME 200 MİLYON TL YATIRIM

Canik Belediyesi olarak her zaman gençlerin yanında olduklarını belirten Başkan Genç, "Bizler için önemlisiniz. Sizler bizim yarınlara bırakacağımız en değerli miraslarımızsınız. Bu nedenle sizlerin eğitimine ve gelişimine büyük önem veriyoruz. Canik Belediyesi olarak eğitime 200 milyon liranın üzerine katkı sağladık. Gençlerimiz için eğitimden kültüre, sanattan spora kadar her alanda yatırımlar yaptık. Yine gençlerimizin geleceğe değerleriyle birlikte ilerlemesi için sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Buradan gençlerimize sesleniyorum. Gelin imkanlarımızdan yararlanın" diye konuştu.

ÖNCE YERLİ VE MİLLİ OLMAK LAZIM

Gençlerin şehrin ve ülkenin sorunlarına duyarlı olması gerektiğini de dile getiren Başkan Genç, "Bu topraklarda güçlü ve istikrarlı olmak oldukça zor. Gençlerimiz milli ve manevi değerlerimize ne kadar sıkı sıkıya sarılırsa, toplumumuz ve ülkemiz de o kadar güçlü olur. Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. Gençlerimizin vatan, bayrak, millet sevgisine sahip olması, milli ve manevi değerlere sahip çıkması geleceğimiz açısından çok önemli. 15 Temmuz'u yapanların çoğu kariyer sahibiydi. Bu nedenle kariyerden önce milli olmak lazım" şeklinde konuştu.

ÜRETEN ÜLKE OLMALIYIZ

Gençlerden sürekli kendilerini geliştirmelerini de isteyen Başkan Genç, şunları söyledi: "Bugün hayalin bilgiye, bilginin makinaya dönüştüğü 4. sanayi devrimini yaşıyoruz. Bu nedenle zihin yapımızı da 4. seviyeye çıkarmalıyız. Önce hayal edeceğiz, hayali bilgiye, bilgiyi akıllı makineye dönüştüreceğiz. Bugün bilgi üreten ülkeler aktör olabiliyor. Bunun için mutlaka üreten olmalıyız. Çünkü bu devirde ürettiğiniz kadar değerlisiniz. Bilişim çağında gençlerimiz oynadıkları oyunların yazılımlarını yapabilmelidir. Biz de belediye olarak yaptığımız eğitim, kültür, sanat ve spor yatırımları ile daha donanımlı, yerli ve milli hafızaya sahip bir gençlik yetiştirmeyi hedefliyoruz."