Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, yeni dönem hakkında açıklama yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vurgusu yapan CHP'li Zeybek, Atatürk'ü, yok sayacak sistem anlayışını reddettiklerini dile getirdi.

AÇIK KONUŞUN

'Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve birinci Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür' diyen Zeybek, 'Çoğulcu parlamenter yönetime, demokrasiye geçişin öncüsü CHP ve yönetim kadrolarıdır. Yaşananlar ve yaşanacaklar önümüzdeki dönemde demokratik olarak, halkımız yanlış uygulamalara izin vermeyecek. Önümüzdeki ilk seçimde seçmenin gerekli dönüşümü yapacağına inanıyoruz. İlk ve birinci Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, yok sayacak zihniyet ve sistem anlayışını reddediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yerine kendisini koyma ve öne alma gibi düşünceye kapılanlar var ise açık konuşulacaklar' ifadelerini kullandı.

AÇIK BİR İHTAR

Milletvekili Zeybek, 'Devletin olanaklarını sınırsız kullanan, OHAL şartlarında gerçekleşen seçimlerde halkımızın baskı ve yönlendirmelere itibar etmeden ortaya koyduğu demokratik tavır çok anlamlı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, TBMM'nin görevleri halkımızın yararına yasaların çıkmasını sağlamak olacak. CHP grubu olarak TBMM'nin etkin çalışması, KHK'ların etkisiz kılınması için mücadele edeceğiz. Seçim sonuçları iktidarda bulunanlara açık bir ihtar niteliğinde. Buradan herkesin gerekli dersi çıkarması, ülkemizin ve halkımızın yararına olabilecek işlerde birlikte hareket etmemiz gerekir. Seçimlerin sonucu 'uzlaşın' olarak algılanmalıdır. Seçimlerin, eşit ve yeterli şartlarda olmasa da demokratik olgunluk içerisinde tamamlanmış olması sevindirici' şeklinde konuştu.