Son 16 yılda yapılan yatırımlarla ilçede sosyal ve kültürel dönüşümü artıran Canik Belediyesi, projelerle süslenen 2018 yılında birçok önemli projeyi hayata geçirirken, ilçede birçok yatırım da devam ediyor. İlçe genelinde sosyal dönüşümü sağlayan Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi, Oyuncak Müzesi, Meşe Orman Park, 15 Temmuz Şehitler Tepesi, 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi, hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri, cami çevre düzenlemeleri gibi birçok yatırımı tamamlayarak hizmete sokan Canik Belediyesi, çevreye, insana, kültür-sanata duyarlı bir şehir oluşturuyor.

İNSANA DUYARLI

Şehrin gelişimine katkı sağlayacak projeler uygulayan Canik Belediyesi, turizm ve çevre projeleri olan 15 Temmuz Şehitler Tepesi (Sancaktepe) ve Meşe Orman Park projelerinin yanı sıra Oyuncak Müzesi, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi, 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi, Canik Millet Camii, cami çevre düzenlemeleri, hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri projeleri ile 2018 yılına da damga vurdu. Dönüşüm yolculuğunda 'insan', 'çevre' ve 'kalkınma' olmak üzere üç temel alana odaklandıklarını belirten Belediye Başkanı Osman Genç, uyguladıkları projelerle çevreye, insana, kültür-sanata duyarlı bir şehir hedeflediklerini belirtti.

İLLERLE YARIŞACAK DÜZEYDE

Hayata geçirdikleri projelerle Canik'in, Karadeniz'in en hızlı dönüşen ilçesi olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, şehrin standartlarını yükseltici ve halkın yaşam konforunu artırıcı çalışmalara imza attıklarını söyledi. Aynı anda birçok dev projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Genç, "Rutin belediyecilik hizmetleri ve ufak çapta projelerin yanında bu kadar büyük projeleri aynı anda uygulayacak belediye Türkiye'de çok az. Bir ilçe belediyesi olmamıza rağmen çoğu illerle yarışacak düzeyde projelerimiz var. Gerek hanım konakları, cami çevre düzenlemeleri, kültür merkezi, oyuncak müzesi gibi kültürel ve yaşamsal projelerin yanında 15 Temmuz Şehitler Tepesi ve Meşe Orman Park çevresel projeler şehrimizin yaşam kalitesini artırıyor" dedi.