Kültür Tepesi 2. Etapta hizmet veren kafede gerçekleşen toplantıda Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya da hazır bulundu. Esnaf oda başkanlarının yoğun katılım gösterdiği toplantı öncesi belediyenin Yapı Kontrol Müdürü Mehmet Öğretmen tarafından İmar Barışı ile ilgili katılımcılara bilgi verildi.
Toplantıda konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, 'Eğer biz doğru, dürüst şekilde çalışır, olması gerektiği gibi kendimize yakışır şekilde yolumuza devam edersek muhakkak mükafatını alırız. Biz İzmit Belediyesi olarak her zaman bunun bilincinde olan ve hassasiyetle çalışan bir belediyeyiz. Hizmet ve yönetim anlayışımızdaki kurallarımızda netiz. Biz vatandaşımızın parasını yine onlar için en doğru şekilde kullanmaya ve hizmetler üretmeye çalışıyoruz. Allah işlerimizde bereket versin.Esnaf odalarımızın şehrimiz için önemini biliyor ve bu bilinçle hareket ediyoruz. Oda başkanlarımızla düzenli olarak bir araya geliyor ve onlarla neler yapabiliriz diyerek kafa yoruyor, istek ve şikayetlerini de dinliyoruz. Her zaman esnafımızın yanındayız' dedi.
İmar Barışı konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Doğan, 'Bu konuda vatandaşlarımızı en doğru şekilde bilgilendirmek ve onları yönlendirmek için bir görev üstlendik. Belediye hizmet binamızda bu konuyla ilgili bir birim açtık, mahallerde vatandaşlarımız için bilgilendirme programları başlattık. Hepimiz bir gemideyiz ve kaptanımız bizler için çalışıyor ve dünyayla mücadele ediyor, ona güveneceğiz. Yeni sistemimizle kaptanımız ülkemiz için birçok engeli daha kolay ve daha hızlı aşacak. Ülkemizi ve bizleri çok güzel günler bekliyor' ifadelerini kullandı.