Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Samsun Akademi, yaz döneminde de yoğun ilgi görüyor. İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun Akademi kapsamında Şubat 2018'den itibaren Zeka Oyunları, STEM, Robotik Kodlama, Origami, oryantiring ve Geleneksel Türk Okçuluğu gibi alanlarda kursların düzenlendiğini belirtti. Akademiye yoğun bir talebin olduğunu ifade eden Esen, 18 farklı alanda kurs açtıklarını ve bu kurslara katılan 4 bin 136 öğretmene sertifika verdiklerini kaydetti.

MEMNUNİYET EN ÜST SEVİYEDE

Esen, öğretmenlerin yaz tatili demeden kendilerine yönelik açılan kurslara gönüllü yoğun katılım sağladıklarını dile getirdi. Esen, 'İçinde bulunduğumuz temmuz ayında da kurslar büyük bir hızla devam ediyor. Tabiri caizse 'Samsun'da Öğretmen Olmak Ayrıcalıktır' diyen öğretmenlerimizin memnuniyeti en üst seviyeye çıktı. Bu memnuniyet ve ilgiden dolayı Samsun Akademi projesi kapsamında yaz tatilinde de eğitimlerimiz devam ediyor' şeklinde konuştu.

BAŞVURU ŞART

Esen, 'Samsun Akademi ile öğretmen ve yöneticilerin bilişsel, pedagojik, yöntem ve bilimsel yeteneklerini artırmak amaçlanıyor. Farklı eğitim metotları geliştiren öğretmen ve akademisyenleri tespit ederek, sahada görev yapan öğretmenler ile buluşturuyoruz. Üniversite ile iş birliği yaparak akademisyen-öğretmen ilişkilerini kuvvetlendiriyoruz. Öğrencileri rol modeller ile buluşturmak ve öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlayacak eğitimleri planlamak, uygulamak çok önemli, bu proje ile bu da sağlanmış oluyor. Kurslara katılım için samsunakademi.meb.gov.tr internet adresinden başvuru yapılması gerekiyor' ifadelerini kullandı.