Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi'nin kuruluşunun birinci yılı Yalı Kafe'de düzenlenen törenle kutlandı.

Kadına şiddet olayları karşısında annelere büyük iş düştüğünü ifade eden Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı, 'Merkezimiz kurulurken kendimize büyük hedefler belirledik. Geride bıraktığımız bir yılı, bu büyük hedeflere ulaşarak geçirdik. Önceliğimiz kadınlarımızdır. Kadınlara yönelik şiddette erkeği suçlayarak cezalandırılmasını beklemek basit bir sonuç olur. Önemli olan kadınlarımızı bu konuda daha duyarlı hale getirerek, evlatlarını bu konuda duyarlı yetiştirmelerini sağlamaktır. Manevi değerleri yüksek, adaletli, ahlaki ve medeni kurallara önem veren çocuklar yetiştirmek, gelecekte yüreğimizi yakan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek adına önemli bir adımdır' ifadelerini kullandı.

Mülteci anneleri ve çocuklarına karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini ifade eden Fatma Taşçı, 'Dünya savaş ve acılarla dolu bir süreçten geçiyor. Bu sürecin en çok etkilenenleri de maalesef ki kadınlar ve çocuklar. Bugün ülkemizde de çok sayıda mülteci, savaştan kaçıp topraklarımıza sığınmış durumda. Kendi evladımızın gözünün içine bakmaya kıyamıyoruz. O çocukları da kendi evlatlarımız gibi görelim. Mülteci annelerin yarenleri olalım, mülteci çocukların manevi anneleri olalım. Dili, ırkı, dini ne olursa olsun çocuk her zaman çocuktur. Bize de topraklarımıza sığınan mülteci çocuklara sahip çıkmak, yanlarında olmak düşüyor. Lütfen bu anlamda hepimiz duyarlı olalım, mülteci annelerini, çocuklarını görmezden gelmeyelim. Bu anlamda bizler Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezinin gönüllüleri olarak üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz' şeklinde konuştu.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise, 'İlçemizde kadınların sosyal hayat içerisine kazandırılması noktasında önemli bir eksiklik vardı. Dezavantajlı gruplar başta olmak üzere herkese hizmet etmesini planladığımız koordinasyon merkezimizin açılmasına birkaç gün kala Mersin'de yaşanan o acı olayla yüreklerimiz yandı. Cani ruhlu kişiler tarafından katledilen ve ölümü kadına şiddet konusunda sembol haline gelen Özgecan Aslan kızımızın adını bu merkezde yaşatmak istedik. Bir yıl önce kapılarını açan ve yüzlerce kadının yararlandığı merkezin faaliyetleri bizleri son derece memnun ediyor. Emek veren, bu gönüllü harekete yüreğini koyan herkese teşekkür ediyoruz' diye konuştu.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, ELVİNDER Başkanı Yeşim Gürsoy, Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit, TÜGVA DOWN Derneği Başkanı Özlem Temiz'in yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı kutlamada konuşmaların ardından hep birlikte birinci yıl pastası kesildi.