Ordu'nun Gölköy İlçesi, eşsiz doğal güzellikleri ve bozulmamış tabiatıyla yerli ve yabancı turistlere huzur vadediyor. Şehir gürültüsünden uzaklaşarak kafa dinlemek isteyenlerin tercih edebileceği sakinliği sunan Gölköy, tarihi ve turistik alanlarıyla doğaseverlere önemli bir gezi rehberi oluşturuyor.

HER MEVSİM FARKLI

Türkiye'nin 36. tabiat parkı olan, ilçenin en önemli turizm alanı Ulugöl, konuklarını her mevsim farklı görsel şölenle karşılıyor. Kuş cıvıltıları ve kurbağa sesleri eşliğinde göl çevresinde yürüyüş yapanlar, ağaç ve gökyüzünün göle olan yansımalarını fotoğrafla ölümsüzleştirme şansı buluyor.

MAZİDE YOLCULUK

İlçenin, Uluvahta başta olmak üzere birçok yaylasını gezen ziyaretçiler, doğanın tadını çıkarıyor. Yaklaşık 750 yıl önce, tamamen ahşaptan inşa edilen "çivisiz cami", inanç turizmi adına farklı bir tarihi yapı sunuyor. Selçuklular döneminde pelit ağacı kullanılarak inşa edilen caminin iç ve dış cephesi, tahtaların birbirine geçtiği ağaç yontma ve kertme yöntemiyle dikkati çekiyor. Selçuklular ve Osmanlı tarihine tanıklık eden cami, ziyaretçilerine mazide bir yolculuk sunuyor.

Gölköy Belediyesi'nce, turizme yönelik yürütülen konaklama ve iyileştirme çalışmalarıyla ilçe turizminin geliştirilmesi amaçlanıyor.