Terme'de daha temiz bir çevre için yapımı gerçekleştirilen Katı Atık Transfer İstasyonu' faaliyete geçti. İlçenin cadde ve sokaklarından her gün 10'dan fazla çöp kamyonlarıyla toplanarak, katı atık transfer istasyonuna getirilen evsel katı atıklar, buradan da Çarşamba'da bulunan Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'ne götürülüyor. Yaklaşık 15 bin metrekarelik alana kurulan tesis için belediye bütçesinden 2,5 milyon lira kullanıldı.

MİLYONLUK TASARRUF

İlçenin modern bir kent olması için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Şenol Kul, "Bu konuda çeşitli adımlar atıyoruz. Son olarak katı atık transfer istasyonumuz faaliyete geçti. İlçemizden her gün 60 tonun üzerinde katı atık toplanıyor. Yılda ise 22 bin ton katı atık çöp toplanıyor. Artık bu kadar çöp kısa bir süre içerisinde tamamlanan tesiste toplanacak ve bu istasyonda aktarılması yapılıp, TIR'lar vasıtası ile Çarşamba'da bulunan katı atık deposuna gönderilecek. İstasyon sayesinde belediye olarak yakıt, işgücü kaybı ve araçların yıpranması önlenerek, yılda 1 milyon liranın üzerinde tasarruf sağlayacağız. Bu önemli tesis ilçemize hayırlı uğurlu olsun' dedi.

ÖRNEK BELEDİYE

'Allah'a çok şükür hiçbir hizmetimizi siyasi gelecek kaygısıyla yapmadık' diyen Başkan Kul, 'Çevre dostu belediye olarak Terme'nin daha temiz ve daha yaşanabilir bir kent olması için hayata geçirdiğimiz proje ve çalışmalar ile bu alanda örnek alınan bir belediye olma yolunda ilerliyoruz. 'Çevremizi temiz tutalım ve şehrimizi koruyalım' parolasıyla çıktığımız bu yolda, 4 yılda çevresiyle temiz bir Terme ve bu şehirde yaşamaktan mutlu olan yüzlerin olduğu bir kent hayaliyle projeleri hayata geçirdik' şeklinde konuştu.