Emetliler dayanışma ve Kalkınma Derneği'nin başlattığı çalışma sonucu dernek yönetim kurulu üyelerinden Ecdad Derneği Başkanı Ali Duyan'ın Dr. Fazıl Doğan adının verilmesi adına hazırladığı gerekçeli dilekçe parti başkanları ve STK temsilcileri tarafından imzalanarak yetkililere gönderilmişti.
Sağlık Bakanlığının 5 Temmuz 2018 tarih ve '1805 sayılı makam onayı ile Emetlilerin talebinin uygun görüldüğü ve yeni Emet devlet hastanesinin adının Dr. Fazıl Doğan Emet Devlet Hastanesi' olarak isim değişikliği yapıldığı ilgili birimlere iletildi.
Dernek Başkanı İsmail Elmacı, yaptığı açıklamada, ''İlçemiz tarihinde önemli yeri olan veya yaptığı çalışmalar ile tüm ülkede olduğu kadar yurt dışında da isim yapmış değerlerimizi gelecek kuşaklarında tanıması için isimlerin yaşatılmasına önem veriyoruz. Zor yıllarda hem sağlık alanında hemde kurduğu müdafa cemiyeti ile bölgemizde milli uyanışa katkı sağlamış Dr. Fazıl Doğan ismi yeni hastanemize yakıştı. Şimdi yeni hastanemizin bir bölümüne Dr. Fazıl Doğan'ın tanıtımını ve mücadelesini anlatan bir köşe yapmaya sıra geldi. dedi.(YD-EFE)