Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile hayırsever iş adamı Akif Arslan arasında imzalanan protokolde, OMÜ, binanın 2018-2019 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi halinde ÖSYM tercih kılavuzuna gireceğini taahhüt etmişti. Hayırsever iş adamı Akif Arslan'ın 9 ay gibi kısa bir sürede fakülte binasını bitirmesine rağmen, OMÜ 'Hacı Fevziye Arslan İşletme Fakültesi'ni' ÖSYM'nin tercih kılavuzuna sokamadı.

YÖK İSİMLERİ ONAYLAMIYOR

Geçmiş dönemlerde hayırsever iş adamı Kaya Aşçı tarafından 2012 yılında başlayıp 2014 yılında teslim edilen Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi'nde de benzer sıkıntılar yaşanmıştı. Öğrencilerinin yeni binada değil de Samsun'daki kampüste eğitim gördüğü, öğretim görevlilerinin Bafra'da derse girmediği, fakülte binasının bakımsızlıktan çürüdüğü iddia edilmişti. Ayrıca hayırsever Aşçı ailesi tarafından yaklaşık 10 milyon TL'ye yaptırılan Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi'nin isminin de YÖK tarafından halen onaylanmadığı için resmi yazışmalarda OMÜ Turizm Fakültesi şeklinde kullanılıyor. Hayırsever iş adamı Kaya Aşçı ise bu durum karşısında üzüntülerini dile getirmişti. Hayırsever iş adamı Akif Arslan tarafından yaptırılan Hacı Fevziye Arslan İşletme Fakültesi'nin isminin de onaylanıp onaylanmayacağı merak konusu.

BAŞKANLARDAN TEPKİ

İmzalanan protokolde taahhüt edilmesine rağmen Bafra Hacı Fevziye Arslan İşletme Fakültesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında ÖSYM tercih kılavuzunda yer almayacak. Fakültenin bu yıl öğrenci alamayacağını öğrenen Bafra Ticaret Odası ve Ziraat Odası başkanları başta olmak üzere Bafra'da faaliyet gösteren meslek odaları başkanları ve temsilcileri, yapımı tamamlanan fakülte binasını ziyaret ederek tepiklerini dile getirdi.

ÇALIŞACAĞIZ

OMÜ'nün taahhütlüne rağmen bu yıl ÖSYM'nin tercih kılavuzunda Bafra Hacı Fevziye Arslan İşletme Fakültesi'nin yer almayacağını üzüntüyle karşıladıklarını dile getiren Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, 'Hayırsever iş adamı Akif Arslan tarafından yaptırılan fakülte binamıza bu yıl öğrenci alınmayacağını duyunca çok üzüldük ve kendisini ziyaret etmek istedik. Böyle olmamalıydı, en azından ikinci dönemde buraya öğrenci gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Hayırsever Arslan ailesi büyük bir kadirşinaslık örneği göstererek, bu güzel fakülte binasını Bafra'ya kazandırdılar. Çok büyük bir eser inşa ettiler Allah niyetlerini kabul etsin' dedi.

BAFRA SAHİPSİZ Mİ?

Bafra'nın sahipsiz olduğunu dile getiren hayırsever iş adamı Akif Arslan ise, 'Biz Arslan ailesi olarak babamızın vasiyeti üzerine bir okul yaptırma kararı almıştık. Bu konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ile de görüştük. Bafra'da bir fakülte binasının ihtiyacı olduğunu söyledik, bütçemizi aşarak fakülte binası yapacağımızın sözünü verdik. OMÜ ile birlikte protokol yaparak, inşaata başladık. 2018-2019 eğitim öğretim yılına yetiştirmek için 9 ay gibi kısa bir sürede gecemi gündüzüme katarak binayı bitirdim. Hatta 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren gelen her ilk 10 öğrenciye de 4 yıl boyunca burs sözü verdik. Bizim amacımız; hayır yapmaktı biz hayrımızı yaptık ama bu yıl öğrenci gelmemesi bizi de çok üzdü. Bizim en büyük arzumuz diktiğimiz fidanın yeşermesini görmekti. Bu yüzden inşaatı da büyük bir heyecan içinde bir an önce bitirme gayretine girdik fakat hüsrana uğradık. Artık bu noktadan sonra bizim düşüncemiz de önemli değil önemli olan Bafra'nın bir yılda ne kaybettiğidir. Bafra bu kadar sahipsiz olmamalı yapılan yatırımlara sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum' şeklinde konuştu.

Ümit CEYLAN