Samsunlu 15 Temmuz gazisi Metin Bağ, o gece yaşadıklarını anlattı. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde inşaat mühendisi olarak görev yapan Bağ, bayram tatilinde işleri nedeniyle gittiği İstanbul'da 15 Temmuz gecesi kendisini bir anda sokakta bulduğunu ifade ederek, hep en önde darbeye karşı direndiklerini dile getirdi.

İLK HAREKETİ BAŞLATTIK

Kalkışma haberlerini duyunca sokağa fırladığını söyleyen Bağ, "İnsanlar telaşla ATM'lerde para çekiyordu. İnsanları meydana yanaştırmıyorlardı. Polisler ve askerler bir tarafta duruyordu. Saat 23.00'te birkaç kişi ile slogan atarak, ilk hareketi biz başlattık. O gece Allah bu millete sanki cesaret tozu serpti. 'Bu gece ölebiliriz ama sakın safları kaybetmeyin' diyorduk sürekli. Asker gibi hareket ederek, emir komuta zinciri oluşturduk. İlerleyen saatlerde kalabalık arttı ve sıkışan askerler destek istedi. Gelen askerler hemen havaya ateş açtı. Üstlerine gittik ve arabalarına binip kaçtılar ve özgüvenimiz yerine geldi" şeklinde konuştu.

HAPİSTE ÇÜRÜYECEKLER

Darbecileri sürekli olarak uyardıklarını söyleyen Bağ, "Bizi dinlese rütbe alacak askerler, şimdi hain sıfatıyla hapishanede çürüyecek. Özgüvenle ilerliyorduk ve darbeciler panik halindeydi. Grubun en önünde ilerlerken ateş açtılar ve bir anlık refleksle yere yattık. En önde gittiğimiz grubun arkasında kaldık. Mermi yağdırmaya devam ettiler. 3 arkadaşımız şehit oldu. Yaralandık, silah sesleri kesildi. Kendimi bir anda havada gördüm, 4-5 kişi beni kaldırarak güvenli yere götürdü. Allah onlardan razı olsun. Hastanede içler acısı görüntü vardı, bizi acile alamadılar. Orada aceleyle pansumanımız yapıldı, ardından biz çıktık. Uçağa zorlukla binerek Samsun'a geldim ve ailem bu durumu burada öğrendi" diye konuştu.

BU GURUR BANA YETER

Bacağında oluşan enfeksiyonlar nedeniyle bir süre hastanede kaldığını söyleyen bağ, "Metal parçaları olduğu için bacaklarımda enfeksiyon başlamış, 'ameliyat edemeyiz' dediler, 3 gün hastanede kaldım. Taburcu oldum, evde 20 gün dinlendim. Kimseden maddi bir beklentim yok, bu gurur bana yeter. O gece şehit olmak için çok güzel bir geceydi. Hayattaki en büyük isteğim şu vatan uğruna ölmek. Şerefle, gururla, onurla taşıyacağım izler kaldı. Allah bu memleket için kan dökmek nasip etti, zamanı gelince canımızı vermeyi de nasip eder" ifadelerini kullandı.

Şükrü Berk ASKAR