15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

VATANSIZLAR DERS ALDI

Taşçı, Türk milletinin 15 Temmuz'da tam anlamıyla bir destan yazdığını dile getirdi. Başkan Taşçı, 'Et ve kemiğin çeliğe, baruta karşı kazandığı zafere hep birlikte şahit olduk. Devlet düşmanları, vatansız hainler o gece büyük bir ders aldı. Söz konusu vatan olduğunda gerisinin teferruat olduğunu tüm dünyaya karşı bir kere daha gösterdik. 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü, devletinin bekası, milletinin selameti için canını darbeci hainlere karşı siper eden milletimizin dosta neşe, düşmana korku verdiği en anlamlı tarihlerden biridir. Bu vesileyle başta demokrasi şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yaddediyor, gazilerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum' ifadelerini kullandı.

HAİNLERE MESAJ

Samsun Valiliği tarafından 15 Temmuz 2018 Pazar günü saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek programlara tüm vatandaşları davet eden Taşçı, 'Atakumlular olarak tüm vatandaşlarımızla birlikte, 2 yıl önce o karanlık gecede buluştuğumuz Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda buluşacağız. Şehitlerimiz için okunacak Kuran-ı Kerim tilavetleri, dualar, 15 Temmuz görüntülerinden oluşan kısa film ve ezgilerle o kara geceyi anacağız. 2016 yılında 27 gün boyunca büyük bir kararlılıkla sürdürdüğümüz demokrasi nöbetlerimizde, alanı bir an olsun terk etmeyen vatandaşlarımızla birlikte, hainlere karşı bir mesaj daha vereceğiz. Birlik ve beraberliğimizin her geçen gün daha da kuvvetlenerek arttığını, Türk milletinin azim ve kararlığının asla yenilemeyeceğini tüm dünyaya karşı yeniden sergileyeceğiz. Bu anlam yüklü gece için saat 20.00'den itibaren tüm hemşehrilerimizi Samsun Cumhuriyet Meydanı'na bekliyoruz" şeklinde konuştu.