AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi öncülüğünde ilk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım'ı ziyaret edildi. Yıldırım'ı ziyarette, Ağrı Sivil Toplum Platformuna üye Ağrı Ticaret Odası, Ağrı Ziraat Odası, Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, DASKEF, Ağrı 1938 Derneği, Ağrı Otogar Derneği, KADER, 15 Temmuz Milli İrade Derneği, Sağlık-Sen Başkan ve yöneticileri hazır bulundu. Ziyaretten uyduğu memnuniyeti dile getiren Meclis Başkanı Yıldırım, 'İlk sivil ziyaretin, Ağrı'dan gerçekleşmiş olması memnuniyet verici. Ağrı'dan buraya kadar gelip yaptığınız bu ziyaret dolayısı ile teşekkür ediyorum. Tüm Ağrılı hemşerilerimize sizler vasıtası ile selam gönderiyorum' dedi.
Ziyaret sonrasında Meclis Başkanlığı önünde hatıra fotoğrafı çekildi. Heyet adına Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi tarafından Meclis Başkanı Binali Yıldırım'a üzerinde Ağrı Dağı motifi bulunan özel kutu içerisinde Türk Bayrağı takdim edildi.
Ağrı heyeti Binali Yıldırım ziyaretinin ardından AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi'ye, TBMM'de hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, 'Toplumun her kesiminden STK'ların bir platform dahilinde toplanarak bizleri ziyaret etmesi, çok anlamlı bir durum. Ağrılıların her alanda bir araya gelmesi, birlikte hareket etmesi gerekiyor. Ankara'ya platform olarak ilk gelişiniz oldu. Ama kesinlikle son gelişiniz olmamalı. Sizlerle birlikte bakanlarımızı ziyaret ederek Ağrı'nın sorunlarını birlikte dile getireceğiz. Benim çalışma prensibimde sen yaptın, ben yaptım diye bir kaygım yok. Mesele Ağrı ise, hepimiz Ağrı için birlikte üretecek, çözümü birlikte yapacağız. Önümüzdeki 5 yıllık çalışma sürecinde toplumun her kesimi ile istişarelerde bulunmak üzere bir araya geleceğiz. Bu birlikteliklerden kazanan Ağrı olacak' şeklinde konuştu.
Ekrem Çelebi ziyaretinin ardından heyet daha sonra Kocaeli Milletvekili, Ağrılı Cemil Yaman'a ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Harun Karacan'ı ziyaret etti.