Samsun Valisi Osman Kaymak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Kaymak, mesajında, 15 Temmuz'un, hainlerin mermileri karşısında milletin kalbindeki vatan sevgisinin gücünü gösteren bir destan olarak tarihe geçtiğini bildirdi.

KUTLU MÜCADELENİN ZAFERİ

Bu destanın, gelecek nesillerin aydınlık yarınları için milletin canı pahasına ortaya koyduğu kutlu bir mücadelenin zaferi olduğunu belirten Kaymak, "Bu topraklar şanlı tarihimiz boyunca nice kahramanları bağrında taşımıştır. Toprağı vatan yapan bu kahramanlarla, 15 Temmuz şehitlerimiz kader birliği yapmış ve mertebelerin en yücesine, şehadet makamına erişmiştir" ifadelerini kullandı.

DÜNYA GÜCÜMÜZÜ GÖRDÜ

Vali Kaymak, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Milletimizin kahraman evlatları bu elim gecede hainlerin zapt ettikleri tankların önünde durmuş, uçak ve helikopterlerden yağdırılan bomba ve kurşunlara bedenini siper etmiş, tarihe altın harflerle geçen destansı bir mücadele ile bu hainlere geçit vermemiştir. Bugüne kadar kardeşliğini, vatanını, cumhuriyetini, demokrasisini, milli ve manevi değerlerini hedef alan saldırılara canı pahasına karşı koyan milletimiz, bundan sonra da gerçekleşebilecek saldırılara aynı kararlılıkla karşı koyacak güç ve inançta olduğunu 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya bir kez daha en güçlü şekilde göstermiştir. Dostlarımıza güven ve gurur verip, düşmanlarımıza korku saldığımız bu topraklar üzerinde gözü olanların son ümidini de yok ettiğimiz destansı kahramanlık gecesinde kaybettiğimiz şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum."

15 Temmuz kahramanlarını minnet ve şükranla anan Kaymak, o gece milletin nasıl bir destan yazdığını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını aktardı.


Aydınlık bir başlangıç

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "15 Temmuz tankın değil halkın, tüfeğin değil milletin kazandığı, tüm karanlıklara karşı aydınlık bir başlangıçtır" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, tarihin en büyük ihanetlerinden biri olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlattı.

DEMOKRASİ DERSİ

Darbe girişimi gecesi ülkenin bekası, milletin birlik ve beraberliği için yediden yetmişe canı pahasına vatan mücadelesi sergileyen, iradesine sahip çıkarak teşebbüsün seyrini değiştiren aziz Türk milletinin vatan sevdasıyla dünyaya demokrasi dersi verdiğini vurgulayan Karaaslan, "Bayrağımızı iliştirdiği oyuncak kamyonuyla demokrasi nöbetlerinde meydanı boş bırakmayan 4 yaşındaki Utku Enes Mandıralı yavrumuzun sahip olduğu ruh ile kendi düşse de bayrağı düşürmeyen Levent Karabilek'in taşıdığı ruh, aynı yüksek ruhtur. Bu ruh, yüzlerce yıldır milletimizin her bir ferdinin gönlünde yeşermektedir" değerlendirmesinde bulundu.

İSTİKLAL MÜCADELESİ

Karaaslan, 15 Temmuz'un ezan dinmesin, bayrak inmesin diye minarelerden yükselen selalara koşarak inanç ve cesaretiyle F-16'lara, tanklara, tüfeklere göğsünü siper eden milletin zaferi olduğunu anlattı. Çiğdem Karaaslan, 15 Temmuz'un darbeci hainlerle kahramanca mücadele ederek destan yazan istiklal aşığı milletin dirilişi olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "15 Temmuz, tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi ailesinden helallik alarak çıktığı yoldan dönmeyi düşünmeyenlerin destanıdır. 15 Temmuz tankın değil halkın, tüfeğin değil milletin kazandığı, tüm karanlıklara karşı aydınlık bir başlangıçtır. 15 Temmuz, milletine duyduğu yüksek güvenle, 'Siz dik durun yeter ki biz ölümüne ölümüne' diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile aynı safta verdiğimiz istiklal mücadelesidir. Ülkemiz ve geleceğimiz üzerinde hain hesaplar yapan, alçak bir darbe girişimine yeltenen ve yüzlerce insanımızı şehit eden, binlercesini de yaralayan FETÖ'cü hainlerin hesap etmediği bir şey vardı. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara çıkarak ihaneti bastıran cesaret, karanlığı örten aydınlık, korkuyu yok edip ölümü öldüren milletimizin iradesi üzerinde bir irade olmadığı o gün net şekilde anlaşılmıştır. Kanlı darbe girişiminin karşısında dimdik duran, namusumuzu çiğnetmemek uğruna şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi hain girişimin ikinci yıl dönümü vesilesiyle rahmetle anıyor, gazilerimize şükran duygularımızı iletiyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerini ebediyen koruyacaklardır."

İhanetin üzeri örtülmeyecek

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Bizler 15 Temmuz'un unutulmasına, unutturulmasına, bu ihanetin üzerinin örtülmesine, yaptıkları alçaklığın hesabının sorulmasının önüne geçilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain mensupları tarafından 15 Temmuz 2016 gecesi yapılan darbe girişiminin 2. yılı ve "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

TEK YÜREK TEK VÜCUT

Hain darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçtiğini belirten Köktaş, "Bizim o kararlık geceye dair acılarımız hala sıcaklığını koruyor, şehitlerimiz ve binlerce gazi verdiğimiz o gecenin acısını, tahribatını hala yüreğimizde hissediyoruz. 15 Temmuz gecesi, ülkemizin anayasal düzenle teminat altına alınmış demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızı ortadan kaldırmayı hedefleyen menfur silahlı darbe teşebbüsü, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve en önemlisi sabaha kadar okunan salalar, getirilen tekbirler, dünyanın dört bir tarafından milletimizin selameti için el açıp yalvaran mümin kardeşlerimizin dualarıyla birleşerek engellendi. Milletçe tek yürek, tek vücut sokaklara, meydanlara aktık" dedi.

ASLA İZİN VERİLMEYECEK

Mesajında, hain saldırıya karşı hep birlikte 'dur' denildiğini ifade eden Köktaş, "İmanımızdan ve vatan aşkımızdan aldığımız o muazzam ruhla alçakların emellerini boşa çıkardık. Unutulmamalıdır ki, Allah ve Rasulü'nü anarak kirli emelleri uğruna dinimizi istismar edenlerin sonu daima hüsrandır. Bu hüsran onları dünyada zillet, ahirette ise azap olarak yakalayacaktır. Asil Türk Milleti'nin istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda şartlar ne olursa olsun söz konusu vatansa gerisi teferruattır anlayışıyla neleri başarabileceğini 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bizler 15 Temmuz'un unutulmasına, unutturulmasına, bu ihanetin üzerinin örtülmesine, yaptıkları alçaklığın hesabının sorulmasının önüne geçilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz gecesi nasıl, gelecek nesillerin rahat uyuması, istiklalimiz, istikbalimiz için Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda milletimizle birlikte demokrasi nöbetleri tuttuysak yine aynı inanç ve ruh ile nöbette olacağız. Hainlere karşı gözünü kırpmadan canını veren aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Allah milletimize ve devletimize bir daha böyle acılar göstermesin."

15 Temmuz'u unutmayacağız

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "15 Temmuz kahramanlarımızı ve destanımızı unutmayacak, unutturmayacağız" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Mesajında, bu karanlık gecenin, hala hafızalardaki tazeliğini koruduğunu belirten Genç, "Milletin iradesini ve bağımsızlığını hedef alan hain darbe girişimi, milletimizin asil duruşu sayesinde hedefine ulaşamadı ve asla da ulaşamayacaktır. Devletini canı pahasına koruyan yüce milletimiz, her türlü övgü ve takdiri hak ediyor. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize milletçe minnettarız ve o kahramanlarımızı asla unutmadık ve unutmayacağız" dedi.

ŞEHİTLERİN ADLARI YAŞIYOR

Canik Belediyesi olarak 15 Temmuz'u ve şehitleri unutturmamak için önemli çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Başkan Genç, "Belediye olarak aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak ve o karanlık geceyi unutturmamak, gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir çok tesisimize şehitlerimizin adlarını verdik. Yine Sancaktepe'nin adını 15 Temmuz Şehitler Tepesi koyduk. Ayrıca 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi yapıyoruz. 15 Temmuz gecesi yaşanan şanlı direnişi ve demokrasi zaferinin yıldönümünde kutlu destanı hatırlayacak, hatırlatacak, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet duyguları ile anmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

2 YILDA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ

Hain darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatan Başkan Osman Genç, "Türkiye aradan geçen 2 yıl içinde büyük gelişmeler yaşadı. Özellikle 24 Haziran'da yapılmış olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte daha profesyonel ve daha hızlı karar verebilecek bir sisteme geçtik. Yeni sistemle bu tür darbe girişimlerinin önünü daha rahat kesebilecek bir yönetim sistemine geçmiş bulunuyoruz. Bundan sonra Türkiye üzerinde bu tür karanlık eylemlere kimse başvuramaya cesaret edemeyecektir. Başkanlık Sistemi ile birlikte inşallah bundan sonra da bu tür darbe girişimlerinin önü kesilecektir. İnşallah bundan sonra 15 Temmuzlar bir daha yaşanmayacaktır" ifadelerini kullandı.

UYANIK OLMALIYIZ

Başkan Genç, mesajında şu ifadelere yer verdi: "15 Temmuz hain darbe girişimi, milletimiz sayesinde başarısız olarak kahramanlık destanına dönüşmüştür. Ama en önemlisi her zaman milletimiz devletine sahip çıkmak için hazır bulunduğunu ve bu devleti kimseye böldürmeyeceğini göstermiş oldu. 15 Temmuz ile birlikte gördük ki ülkemizin hem içerde hem dışarda sevmeyeni çok fazla. Bunlara karşı her zaman uyanık olmalıyız. Bu vesileyle özellikle 15 Temmuz gecesi bu ülke için canlarını feda eden tüm şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin yakınlarına da saygılarımı iletiyorum" şeklinde konuştu.

Karanlıktan aydınlığa

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "15 Temmuz, karanlıktan aydınlığa çıkarken Türk Milleti olarak yeniden kenetlenmeyi ve tüm dünyaya milletimizin gücünü tekrar hatırlatmış olmayı sağladı" dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 2'nci yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; 15 Temmuz gecesinin asla unutulmayacak destanlar arasına girmiş olduğunu söyledi. Tok, 'O gece, karanlıktan aydınlığa çıkarken Türk Milleti olarak yeniden kenetlenmeyi ve tüm dünyaya milletimizin gücünü tekrar hatırlatmış olmayı sağladı' diye konuştu.

AİLEMLE HELALLEŞTİM

15 Temmuz hain darbe girişiminin 2'nci yılında o kara geceyi anlatan Başkan Tok, o geceyi asla unutulmayacağını belirterek şunları söyledi; 'Üniformalı ihanet çetesinin hain kalkışmasını gördükten sonra tesislerden ayrılarak kızlarım ve eşimle helalleşmek için hemen eve geçtim. Birbirimizle helalleştik. Abdestimizi aldık. Hemen meydana indik. Tabi bu arada Cumhurbaşkanımızın halkımıza yaptığı meydanlara inin çağrısı yapılmamıştı. Meydanlarda vatandaşlarımızla buluştuğumuzda çok duygusal anlar yaşadık. Birbirilerimizle kucaklaştık. Vatandaşlar meydanlarda bizleri görünce coşku ve heyecan daha da arttı. Bizleri vatandaş bağrına bastı. O hain kalkışmaya milletin inancı ve ferasetiyle bertaraf oldu' diye konuştu.

2. KURTULUŞ SAVAŞINI

Türkiye'nin 15 Temmuz'da 2'nci istiklal mücadelesi verdiğini belirten Başkan Tok, 'Egemenliğin millette olduğunu 15 Temmuz'da halkımız gösterdi. Darbe teşebbüsüne karşı Türk Milleti ikinci Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkmıştır. Milletimize darbe yapmak isteyenler milletimiz tarafından darbe yemiştir. İhanet çetesine karşı o gece, Milli Mücadelemizi, ikinci bir Kurtuluş Savaşı'nı verdik. Halkımız birlik oldu ve sabaha karşı ezan ile beraber ikinci bir Çanakkale Zaferine adını altın harflerle yazdırdı. Bütün dünya bir milletin kendi özgürlüğüne, kararına, iradesine sahip çıkmasının nasıl olduğunu gördü. Milletimizin gösterdiği kararlılık, Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiş olduğu da açık bir gerçektir. Herkes bilmelidir ki, bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır. 15 Temmuz'u milletimizin istiklalinin ve istikbalinin, kurtuluşunun tarihidir. Bu vesile ile 15 Temmuz Destanımızın 2'nci yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum' ifadelerini kullandı.

Hafızalardan silinmeyecek

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Türk milletinin dünya demokrasi tarihine kanıyla, canıyla yazdığı 15 Temmuz demokrasi destanının milli hafızalardan asla silinmeyeceğini söyledi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. İkiz, mesajında, Türk milletinin dünya demokrasi tarihine kanıyla, canıyla yazdığı 15 Temmuz demokrasi destanının milli hafızalardan asla silinmeyeceğini vurguladı.

CESARET VE DİRAYET

Tarihin demokrasi destanının nasıl gerçekleştiğini, Türk milletinin cesaret ve dirayetini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ferasetini, kahramanların Allah rızası uğruna nasıl şehit olduğunu büyük kıvançla yazacağını anlatan İkiz, "Tarih, iman ve bayrağın ahenkleşen kudretiyle yurduna göz dikenleri yok eden aziz milletimizin kahramanlığını asla unutmayacaktır. 15 Temmuz'da gürleyen topların sesine, fethi müjdeleyen tekbir sesleriyle karşılık veren şehitlerimizi asla unutmadık ve unutmayacağız" ifadesini kullandı.

GEREKEN CEVAP VERİLDİ

İkiz, darbe girişimi ile güçlenen Türkiye'nin önünün kesilmek istendiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Güçlü Türkiye'nin yükselişine engel olmak isteyenlerin son çırpınışlarına şahit olduğumuz 15 Temmuz gecesi dik duran Türk milleti, şehitlik mertebesine erişebilmek için adeta birbiri ile yarışarak dünyaya örnek davranış sergilemiştir. O kara günde Türkiye Cumhuriyeti askerinin emir komuta zincirine itaatini, sadakatini hain emelleri için kullananlar, şehit Ömer Halisdemir'in sıktığı kurşunla tarihin en derin kuyularında boğuldular. Hain darbe girişiminin seyrini değiştiren Halisdemir ve daha niceleri, bu ülkenin bekası ve ilelebet yaşaması için canlarından vazgeçtiler. Hepsini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Devlet büyüklerimizin ve Türk milletinin kararlı duruşu ile hamdolsun, hain FETÖ ve mensuplarının Türkiye Cumhuriyeti üzerinde planladığı oyunlar bir gecede yerle bir edildi. Dirilişin ve direnişin öncüsü olan aziz millet, 100 yıl önce olduğu gibi 15 Temmuz'da da gereken cevabı, üzerimizde hesap yapanlara ve onların hain işbirlikçilerine vermiştir."

Mücadele sürecek

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Özbalcı, 15 Temmuz 2016 tarihini ve ihanete uğrayan bir milletin destansı mücadelesini asırlar geçse dahi anlatmaya devam edeceklerini belirterek, "Ülkemiz, 15 Temmuz 2016 günü, gece yarısına doğru başlayan ve ertesi gün öğle saatlerine kadar devam eden kanlı ve vahşi bir saldırıyla, tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişimlerinden biriyle karşı karşıya kalmıştır.
Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlenmiş Fetullahçı Terör Örgütü üyesi bir grup cuntacı asker; milleti ve millî iradeyi hiçe sayarak devleti ve hükümeti ele geçirmeyi amaçlayan hain bir darbe teşebbüsünde bulunmuştur. Ancak aziz milletimiz; üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde şehit edilen insanlara rağmen meydanı darbecilere bırakmamış, ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkarak darbe teşebbüsünü bertaraf etmiştir. Milletimiz o kara gecede, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara inerek, hainlerin karşısına dikilmiş, tıpkı Çanakkale geçilmez der gibi milli irademize dokunamazsınız demiştir. Şanlı geçmişimizden devralınan 15 Temmuz direniş ve diriliş ruhu, mukaddes bir emanet olarak korunmaya ve geleceğimizin inşasına rehberlik etmeye devam edecek; ülkemizin her türlü terör odağına yönelik haklı mücadelesi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürülecektir. Yüzyıllar geçse de hainleri de, hainlerin kahpece girişimlerini de unutmayacağız, unutturmayacağız' dedi.

Birlikteliğimiz daim olsun

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 15 Temmuz'un yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Allah milletimize bir daha böyle acı olaylar yaşatmasın. Birlik ve beraberliğimizi daim eylesin" dedi

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü vesileyle bir mesaj yayımladı. Başkan Togar mesajında ''15 Temmuz darbe girişimi esnasında aziz milletimiz topyekün bir araya gelerek, her türlü farklılıkları kenara itip, 'mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır' sözünü eyleme döktü'' dedi.

YİNE TARİH YAZILDI

Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine 80 milyon evladıyla 15 Temmuz gecesi vatanına sahip çıkan aziz Türk milletinin bir kez daha tarih yazdığına dikkat çeken Başkan Togar, 'Canlarıyla, kanlarıyla ellerindeki bayrağıyla toplara tüfeklere göğüs geren, tankların önüne geçen, taşlarla F16 kovalayan Peygamber efendimizin müjdesine mahzar olmuş tarihinin en büyük ve kutlu milletinin bireyleri bir kez daha canlarıyla büyük bir destan yazdı. Bizler alnı secdeye varanlardan vatan haini olmaz bilirdik. Ama ne acıdır ki Pensilvanyalı bir Amerikan uşağı bu milletin çocuklarından vatan haini de çıkarttı. Zannettiler ki bizler kendi milletine tankla, uçakla saldıran şerefli Türk ordusunun üniformasını çalarak sırtına giymiş bir avuç vahşiden korkar ve kaçarız. Bu millet ki tarihi boyunca bunun gibi birçok imtihandan Allah'ın izni ve yardımıyla yüzünün akıyla çıkmıştır" dedi.

KARANLIKTAN AYDINLIĞA

Togar, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Allah milletimize bir daha böyle acı olaylar yaşatmasın. Birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. 15 Temmuz hain kalkışmanın karanlık gecesinden aydınlık sabaha uyanışın ikinci yıldönümünde tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyoruz."

Millet göğsünü siper etti

MHP İl Başkanı Taner Tekin, "Büyük Türk milleti kendisine kurulan bütün tuzaklara küresel ve emperyal oyunlara boyun eğmeyerek ülkemizin işgal girişimine göğsünü siper etmiş, imanlı Türk milletini hiçbir karanlık mihrakın yenemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir" dedi.

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Tekin mesajında, "15 Temmuz hain darbe girişimi ve Türkiye'ye işgal kalkışmasının üzerinden yaklaşık iki yıl geçti. Öncelikle o gece hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralanan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyor, milletimizin bir daha böyle karanlık geceler geçirmemesini temenni ediyoruz" dedi.

TÜM DÜNYA GÖRDÜ

Tekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "15 Temmuz'da Türk milleti büyük bir işgali önlemiştir. 15 Temmuz, karanlık bir planın, istismar ve takıyye fanusuna saklanmış hain bir terör örgütünün Türkiye'yi yıkmaya teşebbüsü ve tertibidir. Ederi bir dolar olan vatan hainleri verilen salalarla, tankın önüne yatan kahramanlarla durdurulmuş ve dağıtılmışlardır. Büyük Türk milleti kendisine kurulan bütün tuzaklara küresel ve emperyal oyunlara boyun eğmeyerek ülkemizin işgal girişimine göğsünü siper etmiş, imanlı Türk milletini hiçbir karanlık mihrakın yenemeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bunu her zaman da göstermeye devam edecektir. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin dediği gibi, 'Milliyetçi-Ülkücü Hareket konu vatan ve millet olunca fedakarlıkta sınır tanımaz. Ülkücülük en kutlu vasıf, Ülkücü ise en şuurlu varlıktır. Türk milleti yenilmeyecek, Türk devleti yıkılmayacaktır. Şu tarihi seslenişi birlikte söyleyip, beraber var edelim, Ne Mutlu Türk'üm diyene."

Türk milleti destan yazdı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Türk milletinin 15 Temmuz'da kendi hür irade ve egemenliğine karşı yapılan saldırıya, fazilet ile direnç göstermiş ve kazandığı zaferle destan yazmıştır" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı. 15 Temmuz 2016 günü demokrasi ve millî egemenliğe hain bir saldırıda bulunulduğunu hatırlatın Bilgiç, "Milletimiz kendi hür irade ve egemenliğine karşı yapılan bu saldırıya, üstün bir fazilet ile direnç göstermiş ve kazandığı zaferle destan yazmıştır. 15 Temmuz direnişi, halkın devletine, demokrasisine, özgürlüğüne ve istikbaline sahip çıkması açısından parlak bir zafer olarak tarihteki yerini almıştır" dedi.

ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Rektör Bilgiç, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bu noktada genel olarak yükseköğretim kurumları ve özelde de Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak bizler, yeni yetişen nesillerin bir daha bu çeşit örgütlerin ve yapıların hedefi olmaması için, aklın, bilimin ve vicdanın ışığında daha güçlü ve gayretli bir şekilde çalışma irademizi ve bu husustaki kararlılığımızı bir kere daha ifade ediyoruz. Devletimizin bekası, milletimizin refah ve huzuru için temel hak ve özgürlüklerden taviz vermeden FETÖ ve benzeri şer odaklarına karşı mücadelemizi hukuk çerçevesinde sürdüreceğimizi ve 15 Temmuz ruhunu üniversitemizde daima canlı tutacağımızı özellikle ifade ediyoruz. Ayrıca acı ve ibret verici bu hadiselerin bir daha yaşanmaması için bu destanın yıldönümünde vatanımıza, milletimize, devletimize, kasteden hainleri ve onların işbirlikçilerini bir kere daha lanetliyor, bu meş'um hadiseyi asla unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı bütün kamuoyuna ilan ediyoruz. Bu vesileyle milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nü kutluyor, Ömer Halisdemir'in şahsında millet ve devlet yaşasın diye kendi hayatlarını feda etmekten çekinmeyen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyor, aziz milletimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz."

Egemenliğe sahip çıkılacak

CHP Samsun İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak, "15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine ve Türkiye'nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz" dedi

CHP Samsun İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, "15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçti. Demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu hain kalkışma ve arkasındaki FETÖ'yü lanetliyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine ve Türkiye'nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz. Darbe girişimine karşı milletimiz, Gazi Meclis ve siyaset kurumu ortak bir direniş sergilemiş, girişim boşa çıkarılmıştır" dedi.

GÜÇLÜ TÜRKİYE

Bu kararlı duruşun ne yazık ki güçlü bir demokrasi kurma fırsatına dönüştürülemediğini ifade eden Kundak, "Sonraki süreçte TBMM'yi devre dışı bırakan bir OHAL rejimi yerleştirilmiştir. Aradan 2 yıl geçmiş olmasına rağmen darbenin siyasi ayağının çıkarılmasına dönük esaslı bir adım da atılmamıştır. Askeri ya da sivil her türlü darbeye karşı kararlı duruşumuz devam edecektir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolu, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti esaslarına sarılmaktan geçiyor. Tek güvencemiz ve umudumuz yine milletimizin azim ve kararlılığıdır. Demokrasiye ve halk egemenliğine olan inancımızla 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlerken, darbeye karşı canını vererek şehit olan evlatlarımızı rahmetle anar, gazilerimize sağlık ve esenlikler dilerim" dedi.