15 Temmuz 2016'da gerçekleşen darbe girişiminde Ankara'da gazi olan Samsunlu Taha Bilgin, o gece yaşadıklarını Haber Gazetesi'ne anlattı. Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Adnan Menderes gibi yalnız bırakmadıklarını ve 15 Temmuz'da Erdoğan'la birlikte ölüme yürüdüklerini ifade etti.

ÇAĞRISIYLA HAREKETE GEÇTİK

Çocukluğunun Samsun'da geçtiğini, yükseköğrenim için Ankara'ya gittiğini ifade eden Taha Bilgin, "15 Kasım 1994 Samsun doğumluyum. Çocukluğum Cedit Mahallesi'nde geçti. İlk ve ortaöğretimi Samsun'da tamamladıktan sonra Ankara'da yüksek öğrenimimi tamamladım. Okul hayatımın ardından TAİ'de staj yaptığım dönemde, 15 Temmuz gecesi, arkadaşlarımla birlikte dışarıda iken, savaş uçaklarının alçak uçuş yaptığını fark ettik. Daha sonra yurda geldik, haberlere baktık. Askeri bir kalkışma olduğundan söz ediliyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız çağrı yapınca ben de bir arkadaşımla dışarı çıkmak için harekete geçtik. AK Parti Genel Merkezi'nin bulunduğu taraftan gelen yaklaşık 30 kişilik bir grupla karşılaştık ve birlikte hareket ettik. Jandarma Genel Komutanlığı'nın önünde üstgeçitin oraya geldiğimizde 5-6 tane zırhlı personel taşıyıcının hareketlendiğini gördük. Bunların önünü nasıl kesebiliriz diye düşündük. Bu sırada helikopterden bırakılan mermilerle ben ve birçok kişi yaralandı" diye konuştu.

RUHUNA FATİHA OKUDUK

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını, hastanedeki doktorların ve personelin kendisinin hayatından umudu kestiğini dile getiren Bilgin, "Durumu ağır olanlar ve hafif olanlar farklı yerlerde tedavi edilmiş. Durumu ağır olup kurtarılamayacağı düşünülen iki hastayı, ki bunlardan birisi de benim, başka bir odaya almışlar. Yaşamamın mucize olacağı düşünülüyormuş. Hatta doktor 'ailesine haber verin' demiş. Bunun üzerine arkadaşım babamı aramış ve vurulduğumu söylemiş. Hemşireler, hasta bakıcılar arkadaşlarıma öldüğümü söylemişler. Arkadaşlarım ben iyileşince 'ruhuna Fatiha okuduk' dediler ve bu aramızda gülüştüğümüz bir anı olarak kaldı. Bilinç kapalı olarak yaklaşık 2 hafta yattım. O günlerden bugünlere geldik" dedi.

ASKERLİĞİMİ ÇALDILAR

15 Temmuz'dan kendisine yaklaşık 10-15 şarapnel parçasının hatıra kaldığını ifade eden Bilgin, "Şarapnel parçaları bana görme kaybı, işitme kaybı olarak geri döndü. Sağ ayağımda tendon kesiği olduğu için onu da rahat hareket ettiremiyorum. 15 Temmuz'un benden çaldıklarından birisi de askere gidememem oldu. Muayenemi yaptırdım ve askere gidemeyeceğimi öğrendim. 15 Temmuz gecesinde, bir nevi askerlik görevimi yapmış oldum. Askere gidemedim ama savunma sanayinde çalışarak, vatana hizmetimi devam ettirmeye çalışıyorum" şeklinde konuştu.

TANIŞMAK HAYALİMDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la tanışmanın en büyük hayali olduğunu belirten Bilgin, "15 Temmuz sonrası tanışma fırsatım oldu ama bu şekilde hayal etmemiştim. Böylesi nasip oldu. Biz darbeyi Adnan Menderes'i okuyarak, büyüklerimizden dinleyerek öğrendik. Rahmetli dedem Adnan Menderes'i anlatırken, gözyaşlarına boğulurdu. Biz Cumhurbaşkanımızı Adnan Menderes'in yalnızlığına bırakmadık. Biz Adnan Menderes'le büyüyen gençlik olarak Cumhurbaşkanımızın arkasından arkasından ağıtlar yakacağımıza kendisiyle ölmeyi göze aldık ve ölüme yürüdük. Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz sözleri bir nebze de olsa tutabildiysek bu bizi gururlandırır" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU