ÖNDER ve İl Müftülüğü iş birliğiyle ülke genelinden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için ilimize gelen 251 hafız Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, ÖNDER Başkanı Halit Bekiroğlu, İl Müftüsü Yusuf Doğan, AK Parti İl Başkanı Abdullah Ersoy ve il protokolüyle birlikte Fevziye Cami'nde sabah namazı kıldı.
Yasin-i Şeriflerin okunduğu duaların edildiği namazda konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, 'Bizim izzetimiz ancak birliğimizle mümkündür Allah'ın ipine sımsıkı sarılırsak geleceğimiz o kadar aydınlık olur, dünyada söz sahibi bir millet oluruz' dedi. İslam ümmeti önderini kaybettiğinde Fetöler, İşidler ortaya çıkar diyen İl Müftüsü Yusuf Doğan, 15 Temmuz gecesi Fevziye Cami'nden merkezi sistemle salalar okunduğunu belirtti. Gönül coğrafyamızdan insanların dualarıyla 15 Temmuzda muzaffer olduk diyen ÖNDER Başkanı Halit Bekiroğlu, şehitler sadece bizim şehitlerimiz değil İslam dünyasının da şehitleridir' dedi. Bu yıl 15 Temmuz organizasyonunun ikinci yılının gerçekleştirildiğini belirten Bekiroğlu, organizasyonun gerçekleştirilmesinde katkılarından dolayı Başkan Karaosmanoğlu, KİHMED ve Genç ÖNDER ekibine teşekkür etti.
Başkan Karaosmanoğlu, Genel Sekreter İlhan Bayram, İl Müftüsü Yusuf Doğan, ÖNDER Başkanı Halit Bekiroğlu ve AK Parti İl Başkanı Abdullah Ersoy ülkenin dört bir tarafından gelen genç hafızlara günün anısına hediye verdi.