OMÜ-YÖS ile ilgili açıklama yapan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, YÖS duyurusu yaparak, YÖS'e girmek isteyen öğrencilerin 'http://ise.omu.edu.tr' adresinden istedikleri bilgilere ulaşabileceklerini söyledi.

'SAMSUN, ÖĞRENCİLER İÇİN AVANTAJLI BİR ŞEHİR'

50 bin öğrencisi olan OMÜ'de yabancı uyruklu öğrenci sayısının 2 bin 500 civarında olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, "Bu sayı öğretim dili Türkçe olan bir üniversite için oldukça iyi bir başarıdır. Yabancı uyruklu öğrenci sayısı bakımından Türkiye'deki üniversiteler arasında ilk 5'teyiz. Diş Hekimliği Fakültemiz, Mühendislik Fakültemizin ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemizin de belli bölümleri İngilizce eğitimi vermesi münasebetiyle yabancı öğrencilerin rağbet ettiği bölümlerimiz arasında. Yabancı uyruklu öğrenciler üniversitemize ilk geldikleri sene Türkçe eğitim alacakları bölüm içerisinde yine OMÜ'nün kendi bünyesinde oluşturduğu Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (OMÜ-TÜRKÇE) kendi Türkçe bilgilerine göre yarım dönem ya da iki dönem olacak şekilde Türkçe eğitimi de alabilirler. Bu eğitim de yabancı öğrenciler için ciddi bir adaptasyon sağlayacaktır. Samsun, yerli ve yabancı öğrencilerimizin yaşaması son derece güvenli, ucuz ve avantajlı şehirlerden birisi. Dolayısıyla bu avantajlarla birlikte öğrencilerimizi oryantasyon kabiliyetinin kolay olabileceği şehrimize bekliyoruz. Bir avantajımız da, yaklaşık 45 kız, 45 erkek kapasitesine ulaştırdığımız Güzel Sanatlar Fakültesi Kampüsü'ndeki yabancı uyruklu öğrenci yurdumuz var. Son derece uygun fiyatlarla 3-4 kişilik odalarla yabancı öğrencilerimizi diğer üniversitelere göre daha iyi imkanlarla ağırlayabiliyoruz" dedi.

'SINAV SAATİ ÜLKELERİN SAAT DİLİMİNE GÖRE BELİRLENECEK'

Geçen yıl 91 ülkeden 5 bin öğrencinin OMÜ-YÖS'e(Yabancı Öğrenci Sınavı) başvurduğunu açıklayan Prof. Dr. Sevilhan Mennan, bu yıl ise OMÜ-YÖS'ün 30 Nisan'da 28 ülkede 48 sınav merkezinde yapılacağını söyledi. Mennan, 'Sınav her ülkede 30 Nisan'da kendi saat dilimine göre 10.00'da olacak. Sınav hakkında bilgi almak isteyen öğrenciler, 'http://ise.omu.edu.tr' adresimizden istedikleri bilgiye ulaşabilirler' diye konuştu.