Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, yeni göreve gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan eğitimin sorunlarına eğilerek, çözüm getirmek noktasında büyük beklenti içinde olduklarını ifade etti.

MERAK KONUSU OLDU

Eğitimci olması dolayısıyla Bakan Selçuk'tan büyük beklenti oluştuğunu belirten Kara, "Atama bekleyen öğretmenlerin sorunları, sözleşmeli öğretmenlerin sorunları, ücretli öğretmenlerin sorunları, velinin ve öğrencinin karşısında haklı ya da haksız sürekli şikayet edilme tehditleri ile karşı karşıya kaldığı bir ortamda görevini yapmaya çalışması, kamuda kendi eşdeğerlerinden çok daha düşük maaşlarla emekli olması, öğretmenlerin sorunları, öğretmene performans, kamuda mülakatlarla ilgili yaşanan sorunlar, üniversitelerimizde yaşanan, gerek idari özerklik gerekse bilim insanlarının güvencesizliği yanında yaşadıkları ekonomik sorunları, sayın Bakanın eğitimci olması bu sorunların çözümüne bakış açısı, bizler için merak konusu oldu" diye konuştu.

DESTEK VERECEĞİZ

Eğitimle ilgili sorunlarda atılacak her olumlu adıma destek vereceklerini ifade eden Kara, şunları kaydetti: "Son yapılan değişikliklerle birlikte ortaöğretim öğrencileri ve velilerinin kaygıları nasıl giderilecek? Söz verildiği gibi öğrenciler istedikleri okul türlerine yerleşebilecekler mi? Bütün bunların dışında tamamen ezberciliği öne çıkaran bu eğitim ve sınav sistemi nasıl olacak? Hangi tür bir müfredat ve seçmeli dersler sistemi getirilecek? Öğrencilerimiz mesleki eğitime hangi özendirici uygulamalarla yönlendirilecek? Öğrencilerimiz çağın ihtiyaçlarına uygun bilimsel ve nitelikli parasız eğitim alabilecekler mi? Bakanımız bu sorunların her birini çözdüğünde hem biz hem de 81 milyon bu ülkenin vatandaşı mutlu olacak. Bu sorunlarla ilgili olarak, bütün öğretmenler ve eğitimcilerin görüşleri alınarak, eğitim sorunlarının çözümü için biz hazırız."

Barış BUDANOĞLU