Havza Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Millik Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Havza İlçe Mezarlığı'nda bulunan şehit kabirleri ziyaret edildi. Program okunan Kuranı-Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü İlyas Akyazı tarafından şehitleri için yapılan dua ile başladı. Okunan dualarından ardından protokol üyeleri, şehit kabirlerini ziyaret ederek çiçek bıraktılar ve dua okudular.

FELAKETTEN DÖNDÜK

Heyet daha sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile 15 Temmuz Demokrasi ve Kevser Parkı'nda açılan resim sergisini gezdi. Daha sonra protokol üyeleri, Muharip Gaziler Havza Temsilciliğini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, 15 Temmuz gecesi ülkenin bir felaketin eşiğinden döndüğünü belirterek, 'Tarih, iman ve bayrağın ahenkleşen kudretiyle yurduna göz dikenleri yok eden aziz milletimizin kahramanlığını asla unutmayacak. 15 Temmuz'da gürleyen topların sesine, fethi müjdeleyen tekbir sesleriyle karşılık veren şehitlerimizi asla unutmadık ve unutmayacağız' ifadesini kullandı

UNUTMAYACAĞIZ

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ise, 'Kutsal vatan toprakları uğrunda cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla kalplerimizde mümtaz yerini alan şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi ebediyen unutmayacağız. Kalpleri iman ve vatan sevgisiyle dolu olarak vatan, millet, istiklal ve diğer bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle bir kez daha anıyorum' diye konuştu.