AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Haber Medya Grubu'na ziyarette bulundu. Haber Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Haber Medya Satış ve Pazarlama Müdürü Mehtap Yeşilbaş, Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Onur Nurdemir ile görüşen Karaaslan, ardından Nurdemir'in sunduğu 15 Temmuz Özel programının canlı yayın konuğu oldu. Karaaslan'a aynı zamanda AK Parti Samsun İl Başkan yardımcıları Erkan Malkoç ve Nurhan Yapıcı Özel de eşlik etti.

BU ASİL BİR RUH

Karaaslan 2. yıldönümü yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili Nurdemir'in sorularına cevap verdi. Karaaslan, "2 yıl çok çabuk geçti. O gece hepimiz Samsun'daydık. 15 Temmuz'u o geceden sonra hem kendimiz anlamlandırmaya hem de anlatmaya çalışıyoruz ve bunu yapmanın tek bir yolu yok. Bu çok yönlü bir destan. Millet iradesinin zafere ulaştığı, Türkiye'nin belki de görmüş olduğu en büyük ihanetin o karanlık gecesinin aydınlık sabaha milletle birlikte kavuşturulduğu, tarihin çok önemli kırılma noktalarından birisi bizim için. Şer olarak başlayan ama millet olarak dimdik durarak, hayırlara kavuşturduğumuz bir geceydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde millet olmanın ne demek olduğunu bir kez daha tarihe ve dünyaya gösterdik. Bu asil bir ruh, biz bunu hiç kaybetmiyoruz. Yüzyıllar geçse de bu ruh bizde var olduğu sürece hiçbir şey önümüzde duramayacak, hiçbir hain karanlık hayallerine kavuşamayacak" ifadelerini kullandı.

TÜYLER ÜRPERTİCİ

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile sadece darbelerin değil vesayet odaklarının tümünün sistem içerisinde kendisine yer bulamayacağını ifade eden Karaaslan, "Böyle hain bir darbe girişimi milletin onlara emanet ettiği, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin en şanlı şerefli üniformasını üzerilerine giymek suretiyle vatandaşlarımız helikopterle tarandı, TBMM bombalandı. İnsanın tüyleri ürperiyor. Bütün bunlar yaşandıktan sonra, biz eğer zayıflıkları olan bir ülke olsaydık bizim tekrar ayağa kalkmamız çok zor olurdu. Bırakın mevcut sistemi toparlamayı, biz bu sistemle yolumuza devam edemeyiz. Yepyeni bir sisteme geçmeliyiz diyerek çok daha dev bir adım attık. Zaman kaybına töleransımız yok, hızla ilerlememiz gerekiyordu. Büyük bir engel atladık. Bunu milletimizle yaptık" diye konuştu.


Zerrin SOMUNCU