11 yıldır şeker hastası olan 40 yaşındaki Ahmet Çiçek, ilk etapta şeker hastalığı ameliyatından çekindi.

Daha sonra arkadaşlarının şeker hastalığı ameliyatından sonra iyi olduğunu gören Çiçek, cesaretini toplayarak Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. Muzaffer Al'a ameliyat olarak hastalığından kurtuldu.

ARTIK İNSÜLİN KULLANMIYORUM
20 yıldır İstanbul'da yaşadığını belirten Ahmet Çiçek, 'Bana 11 yıl önce şeker hastası tanısı kondu. Şeker hastalığı ailemde de var. Son 8 yıldır da günde 4 defa olmak üzere insülin kullanıyordum. Şeker hastalığının ameliyatını 2 yıl önce duymuştum ama ameliyat olmaya cesaret edemiyordum. Daha sonra çevremde Opr. Dr. Muzaffer Al'a şeker hastalığı ameliyatı olan ve ilaç ve insülinden kurtulan hastaları görünce ben de ameliyat olmaya karar verdim. Opr. Dr. Muzaffer Al'la bağlantıya geçtim. Yapılan incelemelerden sonra 10 Şubat tarihinde ameliyat oldum. Ameliyattan sonra insülin kullanmama rağmen 400'lerde olan şekerim ameliyattan sonra insülin ve ilaç kullanmadan 130'lara düştü. Şeker hastası olduğumda çok çabuk yoruluyordum. İstanbul'da çalışırken yüksek katlara günde birçok kez çıkardım. Hastalıktan sonra da katlara çıkarken yorgunluk hissetmeye başladım. Günde 10-15 litre su içiyordum. Ameliyattan sonra şimdi kendimi çok iyi hissediyorum. Artık insülin kullanmıyorum. İnşallah bundan sonra da daha da iyi olacağıma inanıyorum. Doktoruma ve ekibine çok teşekkür ederim' dedi.

LAPAROSKOPİK OPERASYON
Hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al, 'Hastamız Ahmet'in yüksek dozda insülin kullanmasına rağmen kan şekerleri yüksek seyrediyordu. Hastamıza ameliyat öncesi yaptığımız inceleme sonrası ameliyat olmasına karar verdik. Kendisine laparoskopik yani kapalı yöntemle metabolik cerrahi (tip 2 şeker hastalığı ameliyatı) yaptık. Ameliyattan 2 gün sonra ilaç ve insülin vermeden kan şekerleri normal seviyelere gelen hastamızın ameliyatın 4 gününde ilaç ve insülini bırakmış olarak sağlıklı bir şekilde taburcu ettim. Kendisinin bundan sonraki süreçte takibine devam edeceğiz' diye konuştu.